«Έπρεπε να κοιτάξω προς τα μέσα μου για να σωθώ…»

Η αλήθεια το σώμα μου έχει πάρει διάφορες μορφές τα τελευταία 7 χρόνια. Έχω υπάρξει απόsize 6 μέχρι size14 σε μια φιγούρα με ύψος 1.58cm. Και η αλήθεια το αίσθημα της ανασφάλειας και η έλλειψη αυτοπεποίθησής δεν έφευγε πότε παρόλο που έφτιαχνα με μόχθο το σώμα των ονείρων μου.

Μονό όταν πλέον βίωσα την βουλιμία, μόνο όταν το σώμα μου είχε την μορφή που έτρεμα, μονό όταν πήρα όλα αυτά τα κιλά κατάλαβα πως πλέον έπρεπε να κοιτάξω προς τα μέσα μου για να σωθώ.

Κάποιες φορές είναι τόσο εύκολο να πιστέψουμε ότι τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουμε για τον εαυτό μας προέρχονται καθαρά από την μορφή που έχει το σώμα μας. Είναι η εύκολη δικαιολογία που δίνουμε στον εαυτό μας. Πιστεύουμε ότι αν το σώμα μας αλλάξει όπως εμείς το ονειρευόμαστε τότε όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα θα εξαφανιστούν.

Αλλά αυτό είναι ψέμα. Τα άσχημα συναισθήματα πολλές φορές ξετρυπώνουν από μέσα μας. Από τις σκέψεις μας, τις εμπειρίες μας, τους φόβους και τις ανασφάλειες μας. Από την κριτική που κάνουμε συνεχώς προς τον εαυτό μας.

Το γρήγορο χάσιμο βάρους, οι εξαντλητικές δίαιτες και οι περιορισμοί δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτά τα συναισθήματα. Η εσωτερική δουλειά όμως και η απεριόριστη αγάπη προς εμάς θα το κάνει. Η φροντίδα του εαυτού μας, η αυτοπεποίθηση και ο έπαινος για όλα αυτά που καταφέραμε και αξίζουμε. Αυτό μόνο μπορεί να αλλάξει πραγματικά όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα.

*Ακολουθήστε τις The Beauty and the Body στη σελίδα τους σε Facebook και Instagram