Διατροφικές Διαταραχές: «Μπορείς και εσύ να ελευθερωθείς. Εγώ μπόρεσα…»

Γράφει η Μαρίνα Κατσονούρη 

Βοήθεια!

Το αίσθημα της μοναξιάς σε κυριεύει, θέλεις να απομονωθείς, νομίζεις ότι ΟΛΟΙ είναι εχθροί σου, ότι κανένας δεν σε καταλαβαίνει, ότι κανένας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σε καταλάβει.

Μέσα από το ταξίδι της διατροφικής διαταραχής και του βιώματός μου, θέλω να βροντοφωνάξω σε εσένα που υποφέρεις ότι μπορείς να επιλέξεις να μην είσαι μόνος μέσα σε όλο αυτό.

Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από ένα γνωστό σου από ένα φίλο σου από ένα συγγενή σου από οποιονδήποτε σου έκανε κλικ και σκέφτηκες ότι ναι, μπορεί να σε βοηθήσει!

«Μπορείς και εσύ να ελευθερωθείς!!! Εγώ μπόρεσα…»

Θυμάμαι τότε που ήμουν βυθισμένη στο πρόβλημά μου. Ένιωθα παγιδευμένη, ένιωθα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ότι ήμουν σε αδιέξοδο. Για μένα το ταξίδι αυτό ξεκίνησε να γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν μοιράστηκα το πρόβλημά μου. Όταν μοιράστηκα τις σκέψεις μου ουσιαστικά χωρίς να «ζητώ βοήθεια», κάτι που στο τέλος μου προσφέρθηκε απλόχερα – ευτυχώς!

Ήμουν τυχερή, ο άνθρωπος που διάλεξα να του μιλήσω, μιλούσε την ίδια ακριβώς γλώσσα μαζί μου, χωρίς να το γνωρίζω από πριν. Πέρασε ακριβώς από το ίδιο μονοπάτι. Γι’ αυτό είμαι τώρα εδώ, γράφοντας αυτό το άρθρο, γιατί θέλω να σε παρακινήσω να ζητήσεις βοήθεια.

Μπορείς και εσύ να ελευθερωθείς!!! Εγώ μπόρεσα…

ΣΙΓΟΥΡΑ μπορείς, απλά ζήτα βοήθεια!

PS: Ευχαριστώ Ιφι μου, ευχαριστώ που με άκουσες, που με βοήθησες!

 

*Ακολουθήστε τις The Beauty and the Body στη σελίδα τους σε Facebook και Instagram