MC MEDIA NETWORK

Tuesday, May 26, 2020

Συνέντευξη/Κάλια Ελευθερίου: «Θα ήθελα να έχω λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση»

Η Κάλια Ελευθερίου είναι η «Lady of the month» του Ladytimes για τον μήνα Φεβρουάριο.

Τη συνάντησα ένα μεσημέρι Σαββάτου στη Λευκωσία, λίγες ώρες αφότου έφτασε στην Κύπρο. Η Κάλια το τελευταίο διάστημα ζει στην Αθήνα. Δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα αν έχει εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. Μπορεί και να μη θέλει ακόμα να το παραδεχτεί. «Ψάχνεται». Ίσως γι’ αυτό και να έφυγε έτσι, εντελώς αθόρυβα. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει ωραία πράγματα εκεί. Τους «Θαλασσόλυκους» για παράδειγμα με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Γιάννη Αποστολάκη που δεν είδαμε μεν στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα πήγε πολύ καλά σε τηλεθέαση (εξ ου και πήραν το «πράσινο φως» για ακόμα μια σεζόν), ενώ βρίσκεται και στη δημοσιογραφική ομάδα του DOT.

Η Κάλια, είναι μια από τις κορυφαίες -αν όχι η κορυφαία- social media influencers του νησιού. Μετρά πάνω 45 χιλιάδες followers, οι οποίοι την ακολουθούν με πάθος. Και μπορεί να δίνει την εικόνα ενός κοριτσιού που «ζει» μέσα από το κινητό της, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Για την Κάλια το Instagram είναι απλά ένα μέρος της δουλειάς και της καθημερινότητάς της. Έχει άλλα ενδιαφέροντα, πολύ πιο σημαντικά. Την πίστεψα, γιατί δεν κοίταξε ούτε λεπτό το κινητό της καθόλη τη διάρκεια της συνάντησής μας. Αντίθετα, μιλούσαμε με τις ώρες και καταλήξαμε αργά το απόγευμα, αφού ο ήλιος είχε δύσει, να πίνουμε καφέ στο αμάξι μου, να ακούμε μουσική και να μιλάμε για σχέσεις, λάθη, φοβίες, ανασφάλειες και ανησυχίες…

Συνέντευξη στον Κλεάνθη Κλεάνθους (@kleanthisk)

Φωτογραφίες: Βαλεντίνος Παπακωνσταντίνου

Styling: Μαριάννα Χαραλάμπους

Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου

Hair styling: Bigoudi Hair Boutique

Πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις μόνιμα στην Αθήνα;
Δεν μπορώ να πω ότι μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα. Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν έχω μείνει ούτε ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Ευτυχώς δεν έχω φοβία με τα αεροπλάνα, αρα ταξιδεύω αρκετά. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνω να κρατώ επαφές με αυτούς που αγαπώ στην Κύπρο αλλά και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΙΧ FM στον οποίο εργάζομαι.

Άρα ουσιαστικά είσαι «ενεργή» και στις δύο χώρες. 
Ναι, «παίζω» σε δύο ταμπλό. Κρατώ δύο σχοινιά. Όσο αντέξω… Ομολογώ όμως ότι μου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο δοκιμάζω και τα όριά μου.

Όμως προφανώς για να πάρεις την απόφαση να πας στην Αθήνα, έχοντας ήδη μία στρωμένη καριέρα στην Κύπρο, κάποια ανάγκη θα σε οδήγησε.
Το τί είναι καριέρα και τι όχι είναι υποκειμενικό. Προσπαθώ να εξελίξω τον εαυτό μου. Τολμώ να δοκιμάζομαι επαγγελματικά αλλά και ως άνθρωπος. Ένιωσα ότι στην Κύπρο, παρόλο που έκανα αυτό που μου άρεσε και εκείνο που αγαπούσα, και πραγματικά ήμουν πολύ ευτυχισμένη, ξύπνησα ένα πρωί και συνειδητοποίησα ότι ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι καινούριο. Μπορείς να το πεις και αναζήτηση, μετά από μια αναλαμπή.

Σε επαγγελματικό επίπεδο ή γενικότερα;
Σε πρώτη φάση σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, εστιάζω στη δουλειά μου και αναζητώ νέες ευκαιρίες. Πριν πάρω την απόφαση για να φύγω, είχα μιλήσει με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νάσο Γαλακτερό που έχουν την εταιρεία «Plan A», με τους οποίους είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μετά από συζήτηση, θέσαμε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να πάω να δουλέψω στην δημοσιογραφική ομάδα του DOT και όχι μόνο. Και κάπως έτσι άρχισε η συνεργασία…

Αυτό έγινε μετά τους «Θαλασσόλυκους»;
Ναι. Μόλις τελειώσαμε τους Θαλασσόλυκους βασικά. Είπα να το δοκιμάσω, να πάω λίγους μήνες στην Αθήνα να δω πώς είναι και τώρα βλέπω πώς χτίζω σίγα-σιγά εκεί κάτι πολύ ωραίο και νιώθω ότι άρχισε για μένα μία καινούργια πρόκληση. Βλέπω καινούργιες παραστάσεις, καινούργια πρόσωπα και νιώθω έτοιμη να ξεκινήσω καινούργια πράγματα από το μηδέν. Μπορώ να πω ότι η καθημερινότητά μου στην Ελλάδα είναι πανομοιότυπη με αυτήν που είχα στην Κύπρο.

Δεν είναι πιο δύσκολοι οι ρυθμοί της ζωής στην Αθήνα;
Προς το παρόν το απολαμβάνω. Για μένα θα ήταν πιο δύσκολο να μετακομίσω στη Λεμεσό, παρά στην Αθήνα, γιατί την Αθήνα την έζησα και ως φοιτήτρια και γνωρίζω τους ρυθμούς της.

Αν σου γίνει μια καλή επαγγελματική πρόταση από κάποιο κανάλι στην Κύπρο θα το σκεφτόσουν να γυρίσεις πίσω;
Πάντα σκέφτομαι τις προτάσεις που μου γίνονται. Αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα. Το «αν» είναι πολύ αόριστο. Εξαρτάται από την πρόταση. Θα τη μελετήσω και θα δω τα υπέρ και τα κατά. Σε αυτή την φάση εστιάζω επαγγελματικά στην Αθήνα.

Oxford Shoes από Ecco

Περίμενες ότι στην Κύπρο θα σου δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες στην τηλεόραση;
Θεωρώ ότι θα ήμουν αχάριστη αν το έλεγα αυτό το πράγμα. Μου δόθηκαν ευκαιρίες και πιστεύω ότι όσες ευκαιρίες ήρθαν στο δρόμο μου τις άρπαξα και έδωσα το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου. Ενδεχομένως κάποιες επιλογές που έκανα να τις έχω μετανιώσει. Ωστόσο, επιλέγοντας μια δουλειά, ρισκάρεις, άρα είναι μέρος του παιχνιδιού. Ίσως ο λόγος που δεν έκανα κάτι τηλεοπτικό, στα δικά μου μέτρα στην Κύπρο είναι γιατί δεν το έτρεξα αρκετά. Ενδεχομένως να έπρεπε να σκεφτώ και να προτείνω αυτό που ήθελα να κάνω πραγματικά. Ίσως να μην είχα και την πιο ορθή καθοδήγηση… ίσως να μην τόλμησα.

Το να είσαι πανελίστρια ήταν κάτι που σε κούρασε;
Δεν ήταν στα μέτρα μου. Προσπάθησα πάρα πολύ. Είναι πολύ ωραία η ζωντανή εκπομπή, να είσαι σε μια ομάδα, να είσαι με παρουσιάστριες που έχεις να μάθεις από εκείνες. Παρακολουθούσα και την Χριστιάνα και την Κωνσταντίνα πώς λειτουργούσαν και προσπαθούσα να μαζέψω όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούσα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να είμαι εγώ η κεντρική παρουσιάστρια, έτσι για να το ξεκαθαρίσουμε. Το θέμα του πάνελ έχει ένα μικρό εμπόδιο. Ότι πρέπει να πεις αυτά που είναι έτοιμος ο κόσμος να ακούσει. Δεν μπορείς να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Αλλά πέρασα πολύ ωραία.

Δεν σταματώ καμία συνεργασία από μόνη μου. Δεν παραιτούμαι. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Έκανα ότι μπορούσα. Και η Χριστιάνα έκανε ότι μπορούσε.

Και με την Χριστιάνα;
Ναι! Και με την Χριστιάνα και με την Κωνσταντίνα. Ήταν πολύ διαφορετικά.

Επειδή πολλά γράφτηκαν, ήταν δική σου απόφαση ή της Χριστιάνας Αριστοτέλους να τερματίσετε τη συνεργασία σας στη μέση της σεζόν;
Δεν σταματώ καμία συνεργασία από μόνη μου. Δεν παραιτούμαι. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Απλά και ανθρώπινα, κάποιες συνεργασίες πετυχαίνουν και κάποιες όχι. Έκανα ότι μπορούσα. Και η Χριστιάνα έκανε ότι μπορούσε. Εγώ ήμουν διατεθειμένη να το παλέψω ως το τέλος. Και το πάλεψα ως το τέλος. Αυτή η συνεργασία, όπως δημιουργήθηκε, δεν είχε την επιτυχία που θα θέλαμε. Αλλά μιλώ καθαρά για το επαγγελματικό κομμάτι. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό σε αυτή την ιστορία, η οποία είναι απλά… παρελθόν.

Θα ξανασυνεργαζόσουν μαζί της;
Θα σου πω αυτό που σου είπα και πριν. Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε κάτι υποθετικό. Εξαρτάται από τη φάση που θα βρίσκομαι εκείνη την περίοδο και φυσικά από την πρόταση.

Με το Survivor τι έγινε τελικά; Επειδή γράφτηκε ότι κάνατε μία συζήτηση με την παραγωγή.
Έγινε μία χαλαρή συζήτηση, αλλά έμεινε εκεί. Αλλά δεν θα το έκανα. Δεν είμαι σε αυτή τη φάση, αυτή τη στιγμή. Μπορεί πριν 10 χρόνια να το έκανα, αλλά στα 31 μου νιώθω ότι δεν είναι κάτι που θέλω.

Oxford shoes από Ecco

Οι «Θαλασσόλυκοι» είναι μία εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου;
Ναι, νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που μου έγινε μία πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου! Γιατί η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έχει αυτό το ταλέντο, να μπορεί να βλέπει βαθιά μέσα σου και να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου πέρα από αυτό που δείχνεις. Ξέρει πώς σκέφτομαι και πού ταιριάζω και ειλικρινά είχα τόσο ανάγκη έναν άνθρωπο να πιστέψει σε αυτό που είμαι.

Εμπειρία ζωής να φανταστώ;
Ναι. Δεν μπορώ να συζητώ αυτά που έζησα χωρίς δάκρυα στα μάτια. Συγκινούμαι. Ένιωθα τόσο τυχερή που το ζούσα όλο αυτό. Έβλεπα τα πανέμορφα αυτά τοπία και δεν πίστευα ότι βρισκόμουν εκεί.

Πόσο καιρό κράτησαν τα γυρίσματα;
Έναν ολόκληρο μήνα.

Με τον Δρυμωνάκο μπορεί να υπέθεσαν πολλοί ότι ήμασταν ζευγάρι γιατί ταιριάζαμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Αλλά είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτε παραπάνω.

Πώς ήταν να είσαι τόσες πολλές μέρες με δύο άντρες μέσα σε ένα σκάφος;
Πάντα είχα πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τους άντρες. Και είμαι από τις γυναίκες που προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις. Και τα δύο παιδιά ήταν υπέροχα και ένιωθα πολύ ασφάλεια μαζί τους, κατανόηση, με φρόντιζαν και με πρόσεχαν.

Γιατί πολλοί έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ήσασταν ζευγάρι με τον Γιάννη Δρυμωνάκο;
Τα προσωπικά μου δεν τα βγάζω ποτέ στα social media. Με τον Δρυμωνάκο μπορεί να υπέθεσαν πολλοί ότι ήμασταν ζευγάρι γιατί ταιριάζαμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Αλλά είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτε παραπάνω. Με τον Αποστολάκη μάλλον δεν μπορούσαν να πουν κάτι τέτοιο, γιατί και σαν χαρακτήρας είναι πολύ πιο κλειστός, δεν ήταν εκδηλωτικός μαζί μου στα stories. Αλλά είναι ένα καταπληκτικό παιδί, ταπεινό και έξυπνο, μεγαλωμένος με αρχές.

Θα είστε η ίδια ομάδα και στον δεύτερο κύκλο των «Θαλασσόλυκων»;
Ναι. Ξεκινούμε τον δεύτερο κύκλο τέλος του Μάη και θα παραμείνουμε στο Αιγαίο. Δεν φαντάζεσαι πόσο ανυπομονώ.

Hoodie και top BodyTalk, shorts Reebok όλα από Famous Sports

Είσαι από τις πρώτες Κύπριες που κατάφεραν να χτίσουν ένα τόσο δυνατό account στο Instagram. Πώς το πέτυχες αυτό;
Εάν κάποιος είναι εκατό τοις εκατό ο εαυτός του, ακόμα και αν είναι αντιπαθής, αλλά παραμένει αυθεντικός, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους επιτυχίας στα social media. Νιώθω πραγματικά πολύ ευγνώμων για όλη αυτή την αγάπη που δέχομαι από τους followers μου. Νιώθω πολύ όμορφα που με αποδέχτηκαν γι’ αυτό που πραγματικά είμαι.

Ποιο είναι το «μυστικό» για να έναν πετυχημένο λογαριασμό στα social media;
Η σταθερότητα και η συνέπεια. Πρέπει να κρατάς μία σταθερή γραμμή.

Μου φαίνεται κάπως περίεργο που ακούω ότι πολλά κορίτσια όταν σε βλέπουν παθαίνουν υστερία και κλαίνε από χαρά, σου ζητούν να βγάλετε φωτογραφίες. Μάλλον επειδή δεν μπορώ σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα να μπω στη θέση και στην ψυχοσύνθεση ενός εφήβου… Είναι λογικό νομίζεις;
Να σου πω πώς το βλέπω. Όταν είδα για πρώτη φορά την Μαίρη Συνατσάκη που την ακολουθούσα πάρα πολύ καιρό στο Instagram και ήξερα τα πάντα για εκείνην, όταν ήρθε η ώρα να τη γνωρίσω από κοντά έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γιατί νιώθεις ότι είναι ένας άνθρωπος που τον «ξέρεις», θαυμάζεις κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του. Και σκέψου ότι εγώ δεν ήμουν 13, ήμουν 20. Οπότε οι μικρές που με ακολουθούν είναι όπως όταν ήμασταν εμείς μικροί και βλέπαμε κάποιον που είχαμε αφίσα στον τοίχο του δωματίου μας ξαφνικά από κοντά. Τώρα δεν υπάρχουν αφίσες, υπάρχουν τα follows.

Έχεις haters; Ή κάποιους followers που να έχουν ξεπεράσει τα όρια και να γίνουν εμμονικοί μαζί σου;
Haters έχω. Και ποιος δεν έχει; Αλλά πάντα είμαι της λογικής ότι αν δεν συμπαθείς κάποιον μπορείς να τον κάνεις unfollow. Κανείς δεν μας αναγκάζει να ακολουθούμε κάποιον στο Instagram. Εμμονικούς followers ευτυχώς δεν έχω. Συνήθως εισπράττω αγάπη. Δηλαδή είναι πολύ όμορφο όταν βλέπω κόσμο έξω και με ρωτάνε με πραγματικό ενδιαφέρον τι κάνει ο Φρίξος, ο γάτος μου.

Αλήθεια, είσαι 24 ώρες το 24ωρο με το κινητό στο χέρι; Αυτή την εικόνα βγάζεις προς τα έξω. 
Όχι. Τόση ώρα που καθόμαστε εδώ με είδες να μπω καθόλου στο Instagram; Να πιάσω το κινητό στα χέρια μου; Δεν κάνω share όλη μου τη ζωή, κάνω share αυτά που θέλω να κάνω. Δεν περνώ τόσο χρόνο πάνω στο κινητό μου όσο νομίζει ο κόσμος.

Hoodie και top BodyTalk, shorts και sneakers Reebok, όλα από Famous Sports

Το παράδοξο στη δική σου περίπτωση είναι ότι ενώ είσαι μια γυναίκα που ασχολείται ενεργά με τα social media, καταφέρνεις να κρατάς μακριά από τα φώτα την προσωπική σου ζωή. Μάλιστα, σε μία εκπομπή πρόσφατα είχες αποκαλύψει ότι το περασμένο καλοκαίρι είχες μία σχέση και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι.
Ξέρω να προστατεύω την προσωπική μου ζωή. Και τους δικούς μου ανθρώπους. Τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον αδερφό μου. Φίλες ανεβάζω αυτές που ξέρει ήδη ο κόσμος. Έχω κολλητές που δεν γουστάρουν να φαίνονται στα social media. Στα προσωπικά μου να ξέρεις ότι αν η σχέση δεν κρατήσει πάνω από έναν χρόνο, δεν πρόκειται να την βγάλω προς τα έξω.

Άρα είναι δική σου επιλογή, όχι του συντρόφου σου.
Όχι είναι πάντα δική μου επιλογή. Και μπορεί ο σύντροφός μου να νιώσει λίγο περίεργα που δεν θα ανεβάσω φωτογραφία μαζί του στα social media. Αλλά εννοείται ότι θα βγούμε έξω για φαγητό και θα ζήσουμε τη σχέση μας, αλλά δεν θα υποψιαστεί κανείς ότι είμαστε ζευγάρι.

Πέρασα πολύ άσχημες φάσεις ψυχολογικά και δύσκολες στιγμές και πραγματικά πληγώθηκα από έρωτες που με έκαναν να κλειστώ στο σπίτι και να κοιτώ με τις ώρες το ταβάνι.

Πιστεύεις ότι ένας άντρας που ενδιαφέρεται για σένα, μπορεί και να μην σε πλησιάσει, επειδή φοβάται αυτή την καθημερινή έκθεση στο Instagram;
Ναι, πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είμαι τα τελευταία χρόνια single. Επειδή ένας άντρας μπορεί να θεωρήσει ότι αν είμαι με την Κάλια σημαίνει ότι πρέπει να «φορτωθώ» και όλη αυτή την προβολή στα social media. Αυτά τα πράγματα όμως δεν πάνε πακέτο. Δεν ισχύει. Έχω τον έλεγχο του τι βγάζω προς τα έξω. Πέρασα πολύ άσχημες φάσεις ψυχολογικά και δύσκολες στιγμές και πραγματικά πληγώθηκα από έρωτες που με έκαναν να κλειστώ στο σπίτι και να κοιτώ με τις ώρες το ταβάνι. Δεν είδε ποτέ ο κόσμος όμως αυτές τις καταστάσεις μέσα στα social media. Οπότε, έτσι όπως δεν μπορεί να δει τις δύσκολές μου στιγμές, δεν θα δει και τον έρωτά μου, αν δεν είμαι σίγουρη. Όταν θα φτάσω σε αυτό το σημείο και νιώσω ότι είμαι με τον σωστό άνθρωπο, θα το κάνω.

Χρόνο να διαθέσεις για έναν έρωτα έχεις;
Είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω όσο χρόνο χρειάζεται για κάποιον που περνώ όμορφα μαζί του.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να δεις έναν άντρα με διαφορετικό μάτι;
Μου αρέσει να έχει πάθος σε ό,τι κάνει. Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που ζει σε μια ρουτίνα, που είναι βολεμένος στην καθημερινότητά του, γιατί δεν θα μπορέσει να καταλάβει γιατί εγώ μπορεί να μην έχω ελεύθερα Σαββατοκύριακα. Γιατί εγώ μπορεί να πρέπει να μείνω μέχρι τις 5 το πρωί στη δουλειά. Οπότε θα έχω πρόβλημα στη σχέση. Τώρα το τι θέλω ακριβώς από έναν άντρα είναι μεγάλη συζήτηση. Πέρασα πολλές ώρες με τη ψυχολόγο για να το καταλάβω.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;
Ναι. Γιατί όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έβρισκα αυτό που έψαχνα, ένιωσα ότι δεν ήμουν απλά άτυχη, κατάλαβα ότι και εγώ δεν έκανα κάτι σωστά. Και πήγα να ψαχτώ, να κάνω την αυτοκριτική μου, για να αποδεχτώ τον εαυτό μου με τα καλά και τα κακά του.

Μοιάζεις αρκετά αντισυμβατική και ανεξάρτητη. Είσαι από τις γυναίκες που ονειρεύονται να φορέσουν νυφικό και να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια;
Είμαι πάρα πολύ παραδοσιακή γυναίκα και δεν το βγάζω προς τα έξω, γι’ αυτό και πιστεύω ότι προσελκύω τελικά τους λάθος ανθρώπους. Ναι ονειρεύομαι το νυφικό μου, την ημέρα του γάμου μου, το τραγούδι που θα χορέψω με τον άντρα της ζωή μου. Μπορεί να μοιάζω αντισυμβατική αλλά δεν είμαι τόσο. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να περιποιούμαι τον σύντροφό μου. Είμαι η γυναίκα ρε παιδί μου που θα φέρει τις παντόφλες στον άντρα της και ας μην φαίνεται αυτό!

Πρόσφατα αποκάλυψες σε μία τηλεοπτική σου εμφάνιση ότι σε ηλικία 20 χρονών έχασες το σύντροφό σου σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Αυτό ήταν κάτι που σε στιγμάτισε;
Ναι, τον Κώστα… Πληγώθηκα στο μέγιστο βαθμό τότε. Ένιωσα τον απόλυτο χωρισμό σε μία πολύ τρυφερή ηλικία και έγινα λίγο πιο ευαίσθητη. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που γνώρισα αυτό τον άνθρωπο, που τον αγάπησα και που με αγάπησε. Έζησα την πραγματική αγάπη μαζί του.

Ο θάνατος είναι μία από τις φοβίες σου;
Όχι. Νομίζω ότι μετά τον Κώστα δεν φοβάμαι την απώλεια, γι’ αυτό προσπαθώ να ζω την κάθε μου μέρα όσο πιο έντονα γίνεται. Να εκμεταλλεύομαι την κάθε στιγμή. Νομίζω όταν ζήσεις έναν τόσο απότομο θάνατο είτε σου μένει φοβία, είτε απομυθοποιείς την ιδέα του. Σε μένα συνέβη το δεύτερο.

Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμη του 2019. Πώς θα ήθελες να εξελιχτεί για σένα η νέα χρονιά;
Ήταν τόσο όμορφο το 2018 για μένα. Θα ήθελα ιδανικά το 2019 να είναι όπως το 2018…

Σπάνια το λέει κάποιος αυτό. Συνήθως λαχταρούμε κάτι καλύτερο με τον ερχομό ενός νέου έτους…
Για μένα το 2018 ήταν πολύ καθοριστικό σε πολλά επίπεδα. Κι ας είχε και τις άσχημες στιγμές του. Αν θα έπρεπε να ευχηθώ κάτι για το 2019, θα ήθελα να είχα λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση, λίγο παραπάνω αυτοεκτίμηση, για να ελέγχω τι αφήνω να μπει μέσα στη ζωή μου και τι αξίζει να κρατώ.

 

Credits

Η φωτογράφηση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας.

Παπούτσια από Ecco. Αθλητικά ρούχα και sneakers από Famous Sports. 

Ευχαριστίες επίσης στα καταστήματα Marks & Spencer, Mango και Stradivarius για την παραχώρηση των ρούχων, αξεσουάρ και κοσμημάτων για τις ανάγκες της φωτογράφησης. 

 

Η Κάλια Ελευθερίου είναι η «Lady of the month» του Ladytimes για τον μήνα Φεβρουάριο.

Τη συνάντησα ένα μεσημέρι Σαββάτου στη Λευκωσία, λίγες ώρες αφότου έφτασε στην Κύπρο. Η Κάλια το τελευταίο διάστημα ζει στην Αθήνα. Δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα αν έχει εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. Μπορεί και να μη θέλει ακόμα να το παραδεχτεί. «Ψάχνεται». Ίσως γι’ αυτό και να έφυγε έτσι, εντελώς αθόρυβα. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει ωραία πράγματα εκεί. Τους «Θαλασσόλυκους» για παράδειγμα με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Γιάννη Αποστολάκη που δεν είδαμε μεν στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα πήγε πολύ καλά σε τηλεθέαση (εξ ου και πήραν το «πράσινο φως» για ακόμα μια σεζόν), ενώ βρίσκεται και στη δημοσιογραφική ομάδα του DOT.

Η Κάλια, είναι μια από τις κορυφαίες -αν όχι η κορυφαία- social media influencers του νησιού. Μετρά πάνω 45 χιλιάδες followers, οι οποίοι την ακολουθούν με πάθος. Και μπορεί να δίνει την εικόνα ενός κοριτσιού που «ζει» μέσα από το κινητό της, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Για την Κάλια το Instagram είναι απλά ένα μέρος της δουλειάς και της καθημερινότητάς της. Έχει άλλα ενδιαφέροντα, πολύ πιο σημαντικά. Την πίστεψα, γιατί δεν κοίταξε ούτε λεπτό το κινητό της καθόλη τη διάρκεια της συνάντησής μας. Αντίθετα, μιλούσαμε με τις ώρες και καταλήξαμε αργά το απόγευμα, αφού ο ήλιος είχε δύσει, να πίνουμε καφέ στο αμάξι μου, να ακούμε μουσική και να μιλάμε για σχέσεις, λάθη, φοβίες, ανασφάλειες και ανησυχίες…

Συνέντευξη στον Κλεάνθη Κλεάνθους (@kleanthisk)

Φωτογραφίες: Βαλεντίνος Παπακωνσταντίνου

Styling: Μαριάννα Χαραλάμπους

Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου

Hair styling: Bigoudi Hair Boutique

Πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις μόνιμα στην Αθήνα;
Δεν μπορώ να πω ότι μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα. Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν έχω μείνει ούτε ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Ευτυχώς δεν έχω φοβία με τα αεροπλάνα, αρα ταξιδεύω αρκετά. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνω να κρατώ επαφές με αυτούς που αγαπώ στην Κύπρο αλλά και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΙΧ FM στον οποίο εργάζομαι.

Άρα ουσιαστικά είσαι «ενεργή» και στις δύο χώρες. 
Ναι, «παίζω» σε δύο ταμπλό. Κρατώ δύο σχοινιά. Όσο αντέξω… Ομολογώ όμως ότι μου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο δοκιμάζω και τα όριά μου.

Όμως προφανώς για να πάρεις την απόφαση να πας στην Αθήνα, έχοντας ήδη μία στρωμένη καριέρα στην Κύπρο, κάποια ανάγκη θα σε οδήγησε.
Το τί είναι καριέρα και τι όχι είναι υποκειμενικό. Προσπαθώ να εξελίξω τον εαυτό μου. Τολμώ να δοκιμάζομαι επαγγελματικά αλλά και ως άνθρωπος. Ένιωσα ότι στην Κύπρο, παρόλο που έκανα αυτό που μου άρεσε και εκείνο που αγαπούσα, και πραγματικά ήμουν πολύ ευτυχισμένη, ξύπνησα ένα πρωί και συνειδητοποίησα ότι ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι καινούριο. Μπορείς να το πεις και αναζήτηση, μετά από μια αναλαμπή.

Σε επαγγελματικό επίπεδο ή γενικότερα;
Σε πρώτη φάση σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, εστιάζω στη δουλειά μου και αναζητώ νέες ευκαιρίες. Πριν πάρω την απόφαση για να φύγω, είχα μιλήσει με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νάσο Γαλακτερό που έχουν την εταιρεία «Plan A», με τους οποίους είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μετά από συζήτηση, θέσαμε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να πάω να δουλέψω στην δημοσιογραφική ομάδα του DOT και όχι μόνο. Και κάπως έτσι άρχισε η συνεργασία…

Αυτό έγινε μετά τους «Θαλασσόλυκους»;
Ναι. Μόλις τελειώσαμε τους Θαλασσόλυκους βασικά. Είπα να το δοκιμάσω, να πάω λίγους μήνες στην Αθήνα να δω πώς είναι και τώρα βλέπω πώς χτίζω σίγα-σιγά εκεί κάτι πολύ ωραίο και νιώθω ότι άρχισε για μένα μία καινούργια πρόκληση. Βλέπω καινούργιες παραστάσεις, καινούργια πρόσωπα και νιώθω έτοιμη να ξεκινήσω καινούργια πράγματα από το μηδέν. Μπορώ να πω ότι η καθημερινότητά μου στην Ελλάδα είναι πανομοιότυπη με αυτήν που είχα στην Κύπρο.

Δεν είναι πιο δύσκολοι οι ρυθμοί της ζωής στην Αθήνα;
Προς το παρόν το απολαμβάνω. Για μένα θα ήταν πιο δύσκολο να μετακομίσω στη Λεμεσό, παρά στην Αθήνα, γιατί την Αθήνα την έζησα και ως φοιτήτρια και γνωρίζω τους ρυθμούς της.

Αν σου γίνει μια καλή επαγγελματική πρόταση από κάποιο κανάλι στην Κύπρο θα το σκεφτόσουν να γυρίσεις πίσω;
Πάντα σκέφτομαι τις προτάσεις που μου γίνονται. Αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα. Το «αν» είναι πολύ αόριστο. Εξαρτάται από την πρόταση. Θα τη μελετήσω και θα δω τα υπέρ και τα κατά. Σε αυτή την φάση εστιάζω επαγγελματικά στην Αθήνα.

Oxford Shoes από Ecco

Περίμενες ότι στην Κύπρο θα σου δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες στην τηλεόραση;
Θεωρώ ότι θα ήμουν αχάριστη αν το έλεγα αυτό το πράγμα. Μου δόθηκαν ευκαιρίες και πιστεύω ότι όσες ευκαιρίες ήρθαν στο δρόμο μου τις άρπαξα και έδωσα το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου. Ενδεχομένως κάποιες επιλογές που έκανα να τις έχω μετανιώσει. Ωστόσο, επιλέγοντας μια δουλειά, ρισκάρεις, άρα είναι μέρος του παιχνιδιού. Ίσως ο λόγος που δεν έκανα κάτι τηλεοπτικό, στα δικά μου μέτρα στην Κύπρο είναι γιατί δεν το έτρεξα αρκετά. Ενδεχομένως να έπρεπε να σκεφτώ και να προτείνω αυτό που ήθελα να κάνω πραγματικά. Ίσως να μην είχα και την πιο ορθή καθοδήγηση… ίσως να μην τόλμησα.

Το να είσαι πανελίστρια ήταν κάτι που σε κούρασε;
Δεν ήταν στα μέτρα μου. Προσπάθησα πάρα πολύ. Είναι πολύ ωραία η ζωντανή εκπομπή, να είσαι σε μια ομάδα, να είσαι με παρουσιάστριες που έχεις να μάθεις από εκείνες. Παρακολουθούσα και την Χριστιάνα και την Κωνσταντίνα πώς λειτουργούσαν και προσπαθούσα να μαζέψω όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούσα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να είμαι εγώ η κεντρική παρουσιάστρια, έτσι για να το ξεκαθαρίσουμε. Το θέμα του πάνελ έχει ένα μικρό εμπόδιο. Ότι πρέπει να πεις αυτά που είναι έτοιμος ο κόσμος να ακούσει. Δεν μπορείς να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Αλλά πέρασα πολύ ωραία.

Δεν σταματώ καμία συνεργασία από μόνη μου. Δεν παραιτούμαι. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Έκανα ότι μπορούσα. Και η Χριστιάνα έκανε ότι μπορούσε.

Και με την Χριστιάνα;
Ναι! Και με την Χριστιάνα και με την Κωνσταντίνα. Ήταν πολύ διαφορετικά.

Επειδή πολλά γράφτηκαν, ήταν δική σου απόφαση ή της Χριστιάνας Αριστοτέλους να τερματίσετε τη συνεργασία σας στη μέση της σεζόν;
Δεν σταματώ καμία συνεργασία από μόνη μου. Δεν παραιτούμαι. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Απλά και ανθρώπινα, κάποιες συνεργασίες πετυχαίνουν και κάποιες όχι. Έκανα ότι μπορούσα. Και η Χριστιάνα έκανε ότι μπορούσε. Εγώ ήμουν διατεθειμένη να το παλέψω ως το τέλος. Και το πάλεψα ως το τέλος. Αυτή η συνεργασία, όπως δημιουργήθηκε, δεν είχε την επιτυχία που θα θέλαμε. Αλλά μιλώ καθαρά για το επαγγελματικό κομμάτι. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό σε αυτή την ιστορία, η οποία είναι απλά… παρελθόν.

Θα ξανασυνεργαζόσουν μαζί της;
Θα σου πω αυτό που σου είπα και πριν. Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε κάτι υποθετικό. Εξαρτάται από τη φάση που θα βρίσκομαι εκείνη την περίοδο και φυσικά από την πρόταση.

Με το Survivor τι έγινε τελικά; Επειδή γράφτηκε ότι κάνατε μία συζήτηση με την παραγωγή.
Έγινε μία χαλαρή συζήτηση, αλλά έμεινε εκεί. Αλλά δεν θα το έκανα. Δεν είμαι σε αυτή τη φάση, αυτή τη στιγμή. Μπορεί πριν 10 χρόνια να το έκανα, αλλά στα 31 μου νιώθω ότι δεν είναι κάτι που θέλω.

Oxford shoes από Ecco

Οι «Θαλασσόλυκοι» είναι μία εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου;
Ναι, νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που μου έγινε μία πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου! Γιατί η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έχει αυτό το ταλέντο, να μπορεί να βλέπει βαθιά μέσα σου και να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου πέρα από αυτό που δείχνεις. Ξέρει πώς σκέφτομαι και πού ταιριάζω και ειλικρινά είχα τόσο ανάγκη έναν άνθρωπο να πιστέψει σε αυτό που είμαι.

Εμπειρία ζωής να φανταστώ;
Ναι. Δεν μπορώ να συζητώ αυτά που έζησα χωρίς δάκρυα στα μάτια. Συγκινούμαι. Ένιωθα τόσο τυχερή που το ζούσα όλο αυτό. Έβλεπα τα πανέμορφα αυτά τοπία και δεν πίστευα ότι βρισκόμουν εκεί.

Πόσο καιρό κράτησαν τα γυρίσματα;
Έναν ολόκληρο μήνα.

Με τον Δρυμωνάκο μπορεί να υπέθεσαν πολλοί ότι ήμασταν ζευγάρι γιατί ταιριάζαμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Αλλά είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτε παραπάνω.

Πώς ήταν να είσαι τόσες πολλές μέρες με δύο άντρες μέσα σε ένα σκάφος;
Πάντα είχα πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τους άντρες. Και είμαι από τις γυναίκες που προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις. Και τα δύο παιδιά ήταν υπέροχα και ένιωθα πολύ ασφάλεια μαζί τους, κατανόηση, με φρόντιζαν και με πρόσεχαν.

Γιατί πολλοί έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ήσασταν ζευγάρι με τον Γιάννη Δρυμωνάκο;
Τα προσωπικά μου δεν τα βγάζω ποτέ στα social media. Με τον Δρυμωνάκο μπορεί να υπέθεσαν πολλοί ότι ήμασταν ζευγάρι γιατί ταιριάζαμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Αλλά είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτε παραπάνω. Με τον Αποστολάκη μάλλον δεν μπορούσαν να πουν κάτι τέτοιο, γιατί και σαν χαρακτήρας είναι πολύ πιο κλειστός, δεν ήταν εκδηλωτικός μαζί μου στα stories. Αλλά είναι ένα καταπληκτικό παιδί, ταπεινό και έξυπνο, μεγαλωμένος με αρχές.

Θα είστε η ίδια ομάδα και στον δεύτερο κύκλο των «Θαλασσόλυκων»;
Ναι. Ξεκινούμε τον δεύτερο κύκλο τέλος του Μάη και θα παραμείνουμε στο Αιγαίο. Δεν φαντάζεσαι πόσο ανυπομονώ.

Hoodie και top BodyTalk, shorts Reebok όλα από Famous Sports

Είσαι από τις πρώτες Κύπριες που κατάφεραν να χτίσουν ένα τόσο δυνατό account στο Instagram. Πώς το πέτυχες αυτό;
Εάν κάποιος είναι εκατό τοις εκατό ο εαυτός του, ακόμα και αν είναι αντιπαθής, αλλά παραμένει αυθεντικός, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους επιτυχίας στα social media. Νιώθω πραγματικά πολύ ευγνώμων για όλη αυτή την αγάπη που δέχομαι από τους followers μου. Νιώθω πολύ όμορφα που με αποδέχτηκαν γι’ αυτό που πραγματικά είμαι.

Ποιο είναι το «μυστικό» για να έναν πετυχημένο λογαριασμό στα social media;
Η σταθερότητα και η συνέπεια. Πρέπει να κρατάς μία σταθερή γραμμή.

Μου φαίνεται κάπως περίεργο που ακούω ότι πολλά κορίτσια όταν σε βλέπουν παθαίνουν υστερία και κλαίνε από χαρά, σου ζητούν να βγάλετε φωτογραφίες. Μάλλον επειδή δεν μπορώ σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα να μπω στη θέση και στην ψυχοσύνθεση ενός εφήβου… Είναι λογικό νομίζεις;
Να σου πω πώς το βλέπω. Όταν είδα για πρώτη φορά την Μαίρη Συνατσάκη που την ακολουθούσα πάρα πολύ καιρό στο Instagram και ήξερα τα πάντα για εκείνην, όταν ήρθε η ώρα να τη γνωρίσω από κοντά έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γιατί νιώθεις ότι είναι ένας άνθρωπος που τον «ξέρεις», θαυμάζεις κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του. Και σκέψου ότι εγώ δεν ήμουν 13, ήμουν 20. Οπότε οι μικρές που με ακολουθούν είναι όπως όταν ήμασταν εμείς μικροί και βλέπαμε κάποιον που είχαμε αφίσα στον τοίχο του δωματίου μας ξαφνικά από κοντά. Τώρα δεν υπάρχουν αφίσες, υπάρχουν τα follows.

Έχεις haters; Ή κάποιους followers που να έχουν ξεπεράσει τα όρια και να γίνουν εμμονικοί μαζί σου;
Haters έχω. Και ποιος δεν έχει; Αλλά πάντα είμαι της λογικής ότι αν δεν συμπαθείς κάποιον μπορείς να τον κάνεις unfollow. Κανείς δεν μας αναγκάζει να ακολουθούμε κάποιον στο Instagram. Εμμονικούς followers ευτυχώς δεν έχω. Συνήθως εισπράττω αγάπη. Δηλαδή είναι πολύ όμορφο όταν βλέπω κόσμο έξω και με ρωτάνε με πραγματικό ενδιαφέρον τι κάνει ο Φρίξος, ο γάτος μου.

Αλήθεια, είσαι 24 ώρες το 24ωρο με το κινητό στο χέρι; Αυτή την εικόνα βγάζεις προς τα έξω. 
Όχι. Τόση ώρα που καθόμαστε εδώ με είδες να μπω καθόλου στο Instagram; Να πιάσω το κινητό στα χέρια μου; Δεν κάνω share όλη μου τη ζωή, κάνω share αυτά που θέλω να κάνω. Δεν περνώ τόσο χρόνο πάνω στο κινητό μου όσο νομίζει ο κόσμος.

Hoodie και top BodyTalk, shorts και sneakers Reebok, όλα από Famous Sports

Το παράδοξο στη δική σου περίπτωση είναι ότι ενώ είσαι μια γυναίκα που ασχολείται ενεργά με τα social media, καταφέρνεις να κρατάς μακριά από τα φώτα την προσωπική σου ζωή. Μάλιστα, σε μία εκπομπή πρόσφατα είχες αποκαλύψει ότι το περασμένο καλοκαίρι είχες μία σχέση και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι.
Ξέρω να προστατεύω την προσωπική μου ζωή. Και τους δικούς μου ανθρώπους. Τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον αδερφό μου. Φίλες ανεβάζω αυτές που ξέρει ήδη ο κόσμος. Έχω κολλητές που δεν γουστάρουν να φαίνονται στα social media. Στα προσωπικά μου να ξέρεις ότι αν η σχέση δεν κρατήσει πάνω από έναν χρόνο, δεν πρόκειται να την βγάλω προς τα έξω.

Άρα είναι δική σου επιλογή, όχι του συντρόφου σου.
Όχι είναι πάντα δική μου επιλογή. Και μπορεί ο σύντροφός μου να νιώσει λίγο περίεργα που δεν θα ανεβάσω φωτογραφία μαζί του στα social media. Αλλά εννοείται ότι θα βγούμε έξω για φαγητό και θα ζήσουμε τη σχέση μας, αλλά δεν θα υποψιαστεί κανείς ότι είμαστε ζευγάρι.

Πέρασα πολύ άσχημες φάσεις ψυχολογικά και δύσκολες στιγμές και πραγματικά πληγώθηκα από έρωτες που με έκαναν να κλειστώ στο σπίτι και να κοιτώ με τις ώρες το ταβάνι.

Πιστεύεις ότι ένας άντρας που ενδιαφέρεται για σένα, μπορεί και να μην σε πλησιάσει, επειδή φοβάται αυτή την καθημερινή έκθεση στο Instagram;
Ναι, πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είμαι τα τελευταία χρόνια single. Επειδή ένας άντρας μπορεί να θεωρήσει ότι αν είμαι με την Κάλια σημαίνει ότι πρέπει να «φορτωθώ» και όλη αυτή την προβολή στα social media. Αυτά τα πράγματα όμως δεν πάνε πακέτο. Δεν ισχύει. Έχω τον έλεγχο του τι βγάζω προς τα έξω. Πέρασα πολύ άσχημες φάσεις ψυχολογικά και δύσκολες στιγμές και πραγματικά πληγώθηκα από έρωτες που με έκαναν να κλειστώ στο σπίτι και να κοιτώ με τις ώρες το ταβάνι. Δεν είδε ποτέ ο κόσμος όμως αυτές τις καταστάσεις μέσα στα social media. Οπότε, έτσι όπως δεν μπορεί να δει τις δύσκολές μου στιγμές, δεν θα δει και τον έρωτά μου, αν δεν είμαι σίγουρη. Όταν θα φτάσω σε αυτό το σημείο και νιώσω ότι είμαι με τον σωστό άνθρωπο, θα το κάνω.

Χρόνο να διαθέσεις για έναν έρωτα έχεις;
Είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω όσο χρόνο χρειάζεται για κάποιον που περνώ όμορφα μαζί του.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να δεις έναν άντρα με διαφορετικό μάτι;
Μου αρέσει να έχει πάθος σε ό,τι κάνει. Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που ζει σε μια ρουτίνα, που είναι βολεμένος στην καθημερινότητά του, γιατί δεν θα μπορέσει να καταλάβει γιατί εγώ μπορεί να μην έχω ελεύθερα Σαββατοκύριακα. Γιατί εγώ μπορεί να πρέπει να μείνω μέχρι τις 5 το πρωί στη δουλειά. Οπότε θα έχω πρόβλημα στη σχέση. Τώρα το τι θέλω ακριβώς από έναν άντρα είναι μεγάλη συζήτηση. Πέρασα πολλές ώρες με τη ψυχολόγο για να το καταλάβω.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;
Ναι. Γιατί όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έβρισκα αυτό που έψαχνα, ένιωσα ότι δεν ήμουν απλά άτυχη, κατάλαβα ότι και εγώ δεν έκανα κάτι σωστά. Και πήγα να ψαχτώ, να κάνω την αυτοκριτική μου, για να αποδεχτώ τον εαυτό μου με τα καλά και τα κακά του.

Μοιάζεις αρκετά αντισυμβατική και ανεξάρτητη. Είσαι από τις γυναίκες που ονειρεύονται να φορέσουν νυφικό και να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια;
Είμαι πάρα πολύ παραδοσιακή γυναίκα και δεν το βγάζω προς τα έξω, γι’ αυτό και πιστεύω ότι προσελκύω τελικά τους λάθος ανθρώπους. Ναι ονειρεύομαι το νυφικό μου, την ημέρα του γάμου μου, το τραγούδι που θα χορέψω με τον άντρα της ζωή μου. Μπορεί να μοιάζω αντισυμβατική αλλά δεν είμαι τόσο. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να περιποιούμαι τον σύντροφό μου. Είμαι η γυναίκα ρε παιδί μου που θα φέρει τις παντόφλες στον άντρα της και ας μην φαίνεται αυτό!

Πρόσφατα αποκάλυψες σε μία τηλεοπτική σου εμφάνιση ότι σε ηλικία 20 χρονών έχασες το σύντροφό σου σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Αυτό ήταν κάτι που σε στιγμάτισε;
Ναι, τον Κώστα… Πληγώθηκα στο μέγιστο βαθμό τότε. Ένιωσα τον απόλυτο χωρισμό σε μία πολύ τρυφερή ηλικία και έγινα λίγο πιο ευαίσθητη. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που γνώρισα αυτό τον άνθρωπο, που τον αγάπησα και που με αγάπησε. Έζησα την πραγματική αγάπη μαζί του.

Ο θάνατος είναι μία από τις φοβίες σου;
Όχι. Νομίζω ότι μετά τον Κώστα δεν φοβάμαι την απώλεια, γι’ αυτό προσπαθώ να ζω την κάθε μου μέρα όσο πιο έντονα γίνεται. Να εκμεταλλεύομαι την κάθε στιγμή. Νομίζω όταν ζήσεις έναν τόσο απότομο θάνατο είτε σου μένει φοβία, είτε απομυθοποιείς την ιδέα του. Σε μένα συνέβη το δεύτερο.

Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμη του 2019. Πώς θα ήθελες να εξελιχτεί για σένα η νέα χρονιά;
Ήταν τόσο όμορφο το 2018 για μένα. Θα ήθελα ιδανικά το 2019 να είναι όπως το 2018…

Σπάνια το λέει κάποιος αυτό. Συνήθως λαχταρούμε κάτι καλύτερο με τον ερχομό ενός νέου έτους…
Για μένα το 2018 ήταν πολύ καθοριστικό σε πολλά επίπεδα. Κι ας είχε και τις άσχημες στιγμές του. Αν θα έπρεπε να ευχηθώ κάτι για το 2019, θα ήθελα να είχα λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση, λίγο παραπάνω αυτοεκτίμηση, για να ελέγχω τι αφήνω να μπει μέσα στη ζωή μου και τι αξίζει να κρατώ.

 

Credits

Η φωτογράφηση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας.

Παπούτσια από Ecco. Αθλητικά ρούχα και sneakers από Famous Sports. 

Ευχαριστίες επίσης στα καταστήματα Marks & Spencer, Mango και Stradivarius για την παραχώρηση των ρούχων, αξεσουάρ και κοσμημάτων για τις ανάγκες της φωτογράφησης. 

 

Η Κάλια Ελευθερίου είναι η «Lady of the month» του Ladytimes για τον μήνα Φεβρουάριο.

Τη συνάντησα ένα μεσημέρι Σαββάτου στη Λευκωσία, λίγες ώρες αφότου έφτασε στην Κύπρο. Η Κάλια το τελευταίο διάστημα ζει στην Αθήνα. Δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα αν έχει εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. Μπορεί και να μη θέλει ακόμα να το παραδεχτεί. «Ψάχνεται». Ίσως γι’ αυτό και να έφυγε έτσι, εντελώς αθόρυβα. Παρόλα αυτά, έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει ωραία πράγματα εκεί. Τους «Θαλασσόλυκους» για παράδειγμα με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Γιάννη Αποστολάκη που δεν είδαμε μεν στην Κύπρο, αλλά στην Ελλάδα πήγε πολύ καλά σε τηλεθέαση (εξ ου και πήραν το «πράσινο φως» για ακόμα μια σεζόν), ενώ βρίσκεται και στη δημοσιογραφική ομάδα του DOT.

Η Κάλια, είναι μια από τις κορυφαίες -αν όχι η κορυφαία- social media influencers του νησιού. Μετρά πάνω 45 χιλιάδες followers, οι οποίοι την ακολουθούν με πάθος. Και μπορεί να δίνει την εικόνα ενός κοριτσιού που «ζει» μέσα από το κινητό της, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Για την Κάλια το Instagram είναι απλά ένα μέρος της δουλειάς και της καθημερινότητάς της. Έχει άλλα ενδιαφέροντα, πολύ πιο σημαντικά. Την πίστεψα, γιατί δεν κοίταξε ούτε λεπτό το κινητό της καθόλη τη διάρκεια της συνάντησής μας. Αντίθετα, μιλούσαμε με τις ώρες και καταλήξαμε αργά το απόγευμα, αφού ο ήλιος είχε δύσει, να πίνουμε καφέ στο αμάξι μου, να ακούμε μουσική και να μιλάμε για σχέσεις, λάθη, φοβίες, ανασφάλειες και ανησυχίες…

Συνέντευξη στον Κλεάνθη Κλεάνθους (@kleanthisk)

Φωτογραφίες: Βαλεντίνος Παπακωνσταντίνου

Styling: Μαριάννα Χαραλάμπους

Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου

Hair styling: Bigoudi Hair Boutique

Πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις μόνιμα στην Αθήνα;
Δεν μπορώ να πω ότι μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα. Τους τελευταίους τρεις μήνες δεν έχω μείνει ούτε ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Ευτυχώς δεν έχω φοβία με τα αεροπλάνα, αρα ταξιδεύω αρκετά. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνω να κρατώ επαφές με αυτούς που αγαπώ στην Κύπρο αλλά και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΙΧ FM στον οποίο εργάζομαι.

Άρα ουσιαστικά είσαι «ενεργή» και στις δύο χώρες. 
Ναι, «παίζω» σε δύο ταμπλό. Κρατώ δύο σχοινιά. Όσο αντέξω… Ομολογώ όμως ότι μου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο δοκιμάζω και τα όριά μου.

Όμως προφανώς για να πάρεις την απόφαση να πας στην Αθήνα, έχοντας ήδη μία στρωμένη καριέρα στην Κύπρο, κάποια ανάγκη θα σε οδήγησε.
Το τί είναι καριέρα και τι όχι είναι υποκειμενικό. Προσπαθώ να εξελίξω τον εαυτό μου. Τολμώ να δοκιμάζομαι επαγγελματικά αλλά και ως άνθρωπος. Ένιωσα ότι στην Κύπρο, παρόλο που έκανα αυτό που μου άρεσε και εκείνο που αγαπούσα, και πραγματικά ήμουν πολύ ευτυχισμένη, ξύπνησα ένα πρωί και συνειδητοποίησα ότι ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι καινούριο. Μπορείς να το πεις και αναζήτηση, μετά από μια αναλαμπή.

Σε επαγγελματικό επίπεδο ή γενικότερα;
Σε πρώτη φάση σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, εστιάζω στη δουλειά μου και αναζητώ νέες ευκαιρίες. Πριν πάρω την απόφαση για να φύγω, είχα μιλήσει με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νάσο Γαλακτερό που έχουν την εταιρεία «Plan A», με τους οποίους είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μετά από συζήτηση, θέσαμε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να πάω να δουλέψω στην δημοσιογραφική ομάδα του DOT και όχι μόνο. Και κάπως έτσι άρχισε η συνεργασία…

Αυτό έγινε μετά τους «Θαλασσόλυκους»;
Ναι. Μόλις τελειώσαμε τους Θαλασσόλυκους βασικά. Είπα να το δοκιμάσω, να πάω λίγους μήνες στην Αθήνα να δω πώς είναι και τώρα βλέπω πώς χτίζω σίγα-σιγά εκεί κάτι πολύ ωραίο και νιώθω ότι άρχισε για μένα μία καινούργια πρόκληση. Βλέπω καινούργιες παραστάσεις, καινούργια πρόσωπα και νιώθω έτοιμη να ξεκινήσω καινούργια πράγματα από το μηδέν. Μπορώ να πω ότι η καθημερινότητά μου στην Ελλάδα είναι πανομοιότυπη με αυτήν που είχα στην Κύπρο.

Δεν είναι πιο δύσκολοι οι ρυθμοί της ζωής στην Αθήνα;
Προς το παρόν το απολαμβάνω. Για μένα θα ήταν πιο δύσκολο να μετακομίσω στη Λεμεσό, παρά στην Αθήνα, γιατί την Αθήνα την έζησα και ως φοιτήτρια και γνωρίζω τους ρυθμούς της.

Αν σου γίνει μια καλή επαγγελματική πρόταση από κάποιο κανάλι στην Κύπρο θα το σκεφτόσουν να γυρίσεις πίσω;
Πάντα σκέφτομαι τις προτάσεις που μου γίνονται. Αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα. Το «αν» είναι πολύ αόριστο. Εξαρτάται από την πρόταση. Θα τη μελετήσω και θα δω τα υπέρ και τα κατά. Σε αυτή την φάση εστιάζω επαγγελματικά στην Αθήνα.

Oxford Shoes από Ecco

Περίμενες ότι στην Κύπρο θα σου δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες στην τηλεόραση;
Θεωρώ ότι θα ήμουν αχάριστη αν το έλεγα αυτό το πράγμα. Μου δόθηκαν ευκαιρίες και πιστεύω ότι όσες ευκαιρίες ήρθαν στο δρόμο μου τις άρπαξα και έδωσα το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου. Ενδεχομένως κάποιες επιλογές που έκανα να τις έχω μετανιώσει. Ωστόσο, επιλέγοντας μια δουλειά, ρισκάρεις, άρα είναι μέρος του παιχνιδιού. Ίσως ο λόγος που δεν έκανα κάτι τηλεοπτικό, στα δικά μου μέτρα στην Κύπρο είναι γιατί δεν το έτρεξα αρκετά. Ενδεχομένως να έπρεπε να σκεφτώ και να προτείνω αυτό που ήθελα να κάνω πραγματικά. Ίσως να μην είχα και την πιο ορθή καθοδήγηση… ίσως να μην τόλμησα.

Το να είσαι πανελίστρια ήταν κάτι που σε κούρασε;
Δεν ήταν στα μέτρα μου. Προσπάθησα πάρα πολύ. Είναι πολύ ωραία η ζωντανή εκπομπή, να είσαι σε μια ομάδα, να είσαι με παρουσιάστριες που έχεις να μάθεις από εκείνες. Παρακολουθούσα και την Χριστιάνα και την Κωνσταντίνα πώς λειτουργούσαν και προσπαθούσα να μαζέψω όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούσα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να είμαι εγώ η κεντρική παρουσιάστρια, έτσι για να το ξεκαθαρίσουμε. Το θέμα του πάνελ έχει ένα μικρό εμπόδιο. Ότι πρέπει να πεις αυτά που είναι έτοιμος ο κόσμος να ακούσει. Δεν μπορείς να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Αλλά πέρασα πολύ ωραία.

Δεν σταματώ καμία συνεργασία από μόνη μου. Δεν παραιτούμαι. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Έκανα ότι μπορούσα. Και η Χριστιάνα έκανε ότι μπορούσε.

Και με την Χριστιάνα;
Ναι! Και με την Χριστιάνα και με την Κωνσταντίνα. Ήταν πολύ διαφορετικά.

Επειδή πολλά γράφτηκαν, ήταν δική σου απόφαση ή της Χριστιάνας Αριστοτέλους να τερματίσετε τη συνεργασία σας στη μέση της σεζόν;
Δεν σταματώ καμία συνεργασία από μόνη μου. Δεν παραιτούμαι. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Απλά και ανθρώπινα, κάποιες συνεργασίες πετυχαίνουν και κάποιες όχι. Έκανα ότι μπορούσα. Και η Χριστιάνα έκανε ότι μπορούσε. Εγώ ήμουν διατεθειμένη να το παλέψω ως το τέλος. Και το πάλεψα ως το τέλος. Αυτή η συνεργασία, όπως δημιουργήθηκε, δεν είχε την επιτυχία που θα θέλαμε. Αλλά μιλώ καθαρά για το επαγγελματικό κομμάτι. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό σε αυτή την ιστορία, η οποία είναι απλά… παρελθόν.

Θα ξανασυνεργαζόσουν μαζί της;
Θα σου πω αυτό που σου είπα και πριν. Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε κάτι υποθετικό. Εξαρτάται από τη φάση που θα βρίσκομαι εκείνη την περίοδο και φυσικά από την πρόταση.

Με το Survivor τι έγινε τελικά; Επειδή γράφτηκε ότι κάνατε μία συζήτηση με την παραγωγή.
Έγινε μία χαλαρή συζήτηση, αλλά έμεινε εκεί. Αλλά δεν θα το έκανα. Δεν είμαι σε αυτή τη φάση, αυτή τη στιγμή. Μπορεί πριν 10 χρόνια να το έκανα, αλλά στα 31 μου νιώθω ότι δεν είναι κάτι που θέλω.

Oxford shoes από Ecco

Οι «Θαλασσόλυκοι» είναι μία εκπομπή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου;
Ναι, νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που μου έγινε μία πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου! Γιατί η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έχει αυτό το ταλέντο, να μπορεί να βλέπει βαθιά μέσα σου και να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου πέρα από αυτό που δείχνεις. Ξέρει πώς σκέφτομαι και πού ταιριάζω και ειλικρινά είχα τόσο ανάγκη έναν άνθρωπο να πιστέψει σε αυτό που είμαι.

Εμπειρία ζωής να φανταστώ;
Ναι. Δεν μπορώ να συζητώ αυτά που έζησα χωρίς δάκρυα στα μάτια. Συγκινούμαι. Ένιωθα τόσο τυχερή που το ζούσα όλο αυτό. Έβλεπα τα πανέμορφα αυτά τοπία και δεν πίστευα ότι βρισκόμουν εκεί.

Πόσο καιρό κράτησαν τα γυρίσματα;
Έναν ολόκληρο μήνα.

Με τον Δρυμωνάκο μπορεί να υπέθεσαν πολλοί ότι ήμασταν ζευγάρι γιατί ταιριάζαμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Αλλά είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτε παραπάνω.

Πώς ήταν να είσαι τόσες πολλές μέρες με δύο άντρες μέσα σε ένα σκάφος;
Πάντα είχα πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τους άντρες. Και είμαι από τις γυναίκες που προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις. Και τα δύο παιδιά ήταν υπέροχα και ένιωθα πολύ ασφάλεια μαζί τους, κατανόηση, με φρόντιζαν και με πρόσεχαν.

Γιατί πολλοί έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ήσασταν ζευγάρι με τον Γιάννη Δρυμωνάκο;
Τα προσωπικά μου δεν τα βγάζω ποτέ στα social media. Με τον Δρυμωνάκο μπορεί να υπέθεσαν πολλοί ότι ήμασταν ζευγάρι γιατί ταιριάζαμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Αλλά είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ τίποτε παραπάνω. Με τον Αποστολάκη μάλλον δεν μπορούσαν να πουν κάτι τέτοιο, γιατί και σαν χαρακτήρας είναι πολύ πιο κλειστός, δεν ήταν εκδηλωτικός μαζί μου στα stories. Αλλά είναι ένα καταπληκτικό παιδί, ταπεινό και έξυπνο, μεγαλωμένος με αρχές.

Θα είστε η ίδια ομάδα και στον δεύτερο κύκλο των «Θαλασσόλυκων»;
Ναι. Ξεκινούμε τον δεύτερο κύκλο τέλος του Μάη και θα παραμείνουμε στο Αιγαίο. Δεν φαντάζεσαι πόσο ανυπομονώ.

Hoodie και top BodyTalk, shorts Reebok όλα από Famous Sports

Είσαι από τις πρώτες Κύπριες που κατάφεραν να χτίσουν ένα τόσο δυνατό account στο Instagram. Πώς το πέτυχες αυτό;
Εάν κάποιος είναι εκατό τοις εκατό ο εαυτός του, ακόμα και αν είναι αντιπαθής, αλλά παραμένει αυθεντικός, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους επιτυχίας στα social media. Νιώθω πραγματικά πολύ ευγνώμων για όλη αυτή την αγάπη που δέχομαι από τους followers μου. Νιώθω πολύ όμορφα που με αποδέχτηκαν γι’ αυτό που πραγματικά είμαι.

Ποιο είναι το «μυστικό» για να έναν πετυχημένο λογαριασμό στα social media;
Η σταθερότητα και η συνέπεια. Πρέπει να κρατάς μία σταθερή γραμμή.

Μου φαίνεται κάπως περίεργο που ακούω ότι πολλά κορίτσια όταν σε βλέπουν παθαίνουν υστερία και κλαίνε από χαρά, σου ζητούν να βγάλετε φωτογραφίες. Μάλλον επειδή δεν μπορώ σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα να μπω στη θέση και στην ψυχοσύνθεση ενός εφήβου… Είναι λογικό νομίζεις;
Να σου πω πώς το βλέπω. Όταν είδα για πρώτη φορά την Μαίρη Συνατσάκη που την ακολουθούσα πάρα πολύ καιρό στο Instagram και ήξερα τα πάντα για εκείνην, όταν ήρθε η ώρα να τη γνωρίσω από κοντά έπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γιατί νιώθεις ότι είναι ένας άνθρωπος που τον «ξέρεις», θαυμάζεις κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του. Και σκέψου ότι εγώ δεν ήμουν 13, ήμουν 20. Οπότε οι μικρές που με ακολουθούν είναι όπως όταν ήμασταν εμείς μικροί και βλέπαμε κάποιον που είχαμε αφίσα στον τοίχο του δωματίου μας ξαφνικά από κοντά. Τώρα δεν υπάρχουν αφίσες, υπάρχουν τα follows.

Έχεις haters; Ή κάποιους followers που να έχουν ξεπεράσει τα όρια και να γίνουν εμμονικοί μαζί σου;
Haters έχω. Και ποιος δεν έχει; Αλλά πάντα είμαι της λογικής ότι αν δεν συμπαθείς κάποιον μπορείς να τον κάνεις unfollow. Κανείς δεν μας αναγκάζει να ακολουθούμε κάποιον στο Instagram. Εμμονικούς followers ευτυχώς δεν έχω. Συνήθως εισπράττω αγάπη. Δηλαδή είναι πολύ όμορφο όταν βλέπω κόσμο έξω και με ρωτάνε με πραγματικό ενδιαφέρον τι κάνει ο Φρίξος, ο γάτος μου.

Αλήθεια, είσαι 24 ώρες το 24ωρο με το κινητό στο χέρι; Αυτή την εικόνα βγάζεις προς τα έξω. 
Όχι. Τόση ώρα που καθόμαστε εδώ με είδες να μπω καθόλου στο Instagram; Να πιάσω το κινητό στα χέρια μου; Δεν κάνω share όλη μου τη ζωή, κάνω share αυτά που θέλω να κάνω. Δεν περνώ τόσο χρόνο πάνω στο κινητό μου όσο νομίζει ο κόσμος.

Hoodie και top BodyTalk, shorts και sneakers Reebok, όλα από Famous Sports

Το παράδοξο στη δική σου περίπτωση είναι ότι ενώ είσαι μια γυναίκα που ασχολείται ενεργά με τα social media, καταφέρνεις να κρατάς μακριά από τα φώτα την προσωπική σου ζωή. Μάλιστα, σε μία εκπομπή πρόσφατα είχες αποκαλύψει ότι το περασμένο καλοκαίρι είχες μία σχέση και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι.
Ξέρω να προστατεύω την προσωπική μου ζωή. Και τους δικούς μου ανθρώπους. Τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον αδερφό μου. Φίλες ανεβάζω αυτές που ξέρει ήδη ο κόσμος. Έχω κολλητές που δεν γουστάρουν να φαίνονται στα social media. Στα προσωπικά μου να ξέρεις ότι αν η σχέση δεν κρατήσει πάνω από έναν χρόνο, δεν πρόκειται να την βγάλω προς τα έξω.

Άρα είναι δική σου επιλογή, όχι του συντρόφου σου.
Όχι είναι πάντα δική μου επιλογή. Και μπορεί ο σύντροφός μου να νιώσει λίγο περίεργα που δεν θα ανεβάσω φωτογραφία μαζί του στα social media. Αλλά εννοείται ότι θα βγούμε έξω για φαγητό και θα ζήσουμε τη σχέση μας, αλλά δεν θα υποψιαστεί κανείς ότι είμαστε ζευγάρι.

Πέρασα πολύ άσχημες φάσεις ψυχολογικά και δύσκολες στιγμές και πραγματικά πληγώθηκα από έρωτες που με έκαναν να κλειστώ στο σπίτι και να κοιτώ με τις ώρες το ταβάνι.

Πιστεύεις ότι ένας άντρας που ενδιαφέρεται για σένα, μπορεί και να μην σε πλησιάσει, επειδή φοβάται αυτή την καθημερινή έκθεση στο Instagram;
Ναι, πιστεύω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είμαι τα τελευταία χρόνια single. Επειδή ένας άντρας μπορεί να θεωρήσει ότι αν είμαι με την Κάλια σημαίνει ότι πρέπει να «φορτωθώ» και όλη αυτή την προβολή στα social media. Αυτά τα πράγματα όμως δεν πάνε πακέτο. Δεν ισχύει. Έχω τον έλεγχο του τι βγάζω προς τα έξω. Πέρασα πολύ άσχημες φάσεις ψυχολογικά και δύσκολες στιγμές και πραγματικά πληγώθηκα από έρωτες που με έκαναν να κλειστώ στο σπίτι και να κοιτώ με τις ώρες το ταβάνι. Δεν είδε ποτέ ο κόσμος όμως αυτές τις καταστάσεις μέσα στα social media. Οπότε, έτσι όπως δεν μπορεί να δει τις δύσκολές μου στιγμές, δεν θα δει και τον έρωτά μου, αν δεν είμαι σίγουρη. Όταν θα φτάσω σε αυτό το σημείο και νιώσω ότι είμαι με τον σωστό άνθρωπο, θα το κάνω.

Χρόνο να διαθέσεις για έναν έρωτα έχεις;
Είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω όσο χρόνο χρειάζεται για κάποιον που περνώ όμορφα μαζί του.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να δεις έναν άντρα με διαφορετικό μάτι;
Μου αρέσει να έχει πάθος σε ό,τι κάνει. Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που ζει σε μια ρουτίνα, που είναι βολεμένος στην καθημερινότητά του, γιατί δεν θα μπορέσει να καταλάβει γιατί εγώ μπορεί να μην έχω ελεύθερα Σαββατοκύριακα. Γιατί εγώ μπορεί να πρέπει να μείνω μέχρι τις 5 το πρωί στη δουλειά. Οπότε θα έχω πρόβλημα στη σχέση. Τώρα το τι θέλω ακριβώς από έναν άντρα είναι μεγάλη συζήτηση. Πέρασα πολλές ώρες με τη ψυχολόγο για να το καταλάβω.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;
Ναι. Γιατί όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έβρισκα αυτό που έψαχνα, ένιωσα ότι δεν ήμουν απλά άτυχη, κατάλαβα ότι και εγώ δεν έκανα κάτι σωστά. Και πήγα να ψαχτώ, να κάνω την αυτοκριτική μου, για να αποδεχτώ τον εαυτό μου με τα καλά και τα κακά του.

Μοιάζεις αρκετά αντισυμβατική και ανεξάρτητη. Είσαι από τις γυναίκες που ονειρεύονται να φορέσουν νυφικό και να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια;
Είμαι πάρα πολύ παραδοσιακή γυναίκα και δεν το βγάζω προς τα έξω, γι’ αυτό και πιστεύω ότι προσελκύω τελικά τους λάθος ανθρώπους. Ναι ονειρεύομαι το νυφικό μου, την ημέρα του γάμου μου, το τραγούδι που θα χορέψω με τον άντρα της ζωή μου. Μπορεί να μοιάζω αντισυμβατική αλλά δεν είμαι τόσο. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να περιποιούμαι τον σύντροφό μου. Είμαι η γυναίκα ρε παιδί μου που θα φέρει τις παντόφλες στον άντρα της και ας μην φαίνεται αυτό!

Πρόσφατα αποκάλυψες σε μία τηλεοπτική σου εμφάνιση ότι σε ηλικία 20 χρονών έχασες το σύντροφό σου σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Αυτό ήταν κάτι που σε στιγμάτισε;
Ναι, τον Κώστα… Πληγώθηκα στο μέγιστο βαθμό τότε. Ένιωσα τον απόλυτο χωρισμό σε μία πολύ τρυφερή ηλικία και έγινα λίγο πιο ευαίσθητη. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που γνώρισα αυτό τον άνθρωπο, που τον αγάπησα και που με αγάπησε. Έζησα την πραγματική αγάπη μαζί του.

Ο θάνατος είναι μία από τις φοβίες σου;
Όχι. Νομίζω ότι μετά τον Κώστα δεν φοβάμαι την απώλεια, γι’ αυτό προσπαθώ να ζω την κάθε μου μέρα όσο πιο έντονα γίνεται. Να εκμεταλλεύομαι την κάθε στιγμή. Νομίζω όταν ζήσεις έναν τόσο απότομο θάνατο είτε σου μένει φοβία, είτε απομυθοποιείς την ιδέα του. Σε μένα συνέβη το δεύτερο.

Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμη του 2019. Πώς θα ήθελες να εξελιχτεί για σένα η νέα χρονιά;
Ήταν τόσο όμορφο το 2018 για μένα. Θα ήθελα ιδανικά το 2019 να είναι όπως το 2018…

Σπάνια το λέει κάποιος αυτό. Συνήθως λαχταρούμε κάτι καλύτερο με τον ερχομό ενός νέου έτους…
Για μένα το 2018 ήταν πολύ καθοριστικό σε πολλά επίπεδα. Κι ας είχε και τις άσχημες στιγμές του. Αν θα έπρεπε να ευχηθώ κάτι για το 2019, θα ήθελα να είχα λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση, λίγο παραπάνω αυτοεκτίμηση, για να ελέγχω τι αφήνω να μπει μέσα στη ζωή μου και τι αξίζει να κρατώ.

 

Credits

Η φωτογράφηση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας.

Παπούτσια από Ecco. Αθλητικά ρούχα και sneakers από Famous Sports. 

Ευχαριστίες επίσης στα καταστήματα Marks & Spencer, Mango και Stradivarius για την παραχώρηση των ρούχων, αξεσουάρ και κοσμημάτων για τις ανάγκες της φωτογράφησης. 

 

Δανάη Μπάρκα: Η τεράστια αλλαγή στα μαλλιά της! (pic)

Νέο look για την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου Μια μεγάλη αλλαγή αποφάσισε να κάνει η Δανάη Μπάρκα μετά τη λήξη της καραντίνας και το άνοιγμα...

Χριστοπούλου για Καγιά: «Να σκεφτόμαστε καλύτερα αυτό που λέμε στις κάμερες» (video)

Καλεσμένη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 βρέθηκε τη Δευτέρα (25/5) η Έλενα Χριστοπούλου Η δημοφιλής manager και κριτής του My Style Rocks δεν δίστασε για ακόμα...

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25-31/5)

Μία εβδομάδα σχετικά ήσυχη από αστρολογικές όψεις που μας προετοιμάζει όμως για την έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 5/6. Βρισκόμαστε μετά από τη Νέα Σελήνη...

Αυτός είναι ο κούκλος Έλληνας, επικρατέστερος να πάρει τη θέση της Ηλιάνας στο GNTM (pics/video)

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν θα είναι στην κριτική επιτροπή του GNTM 3 Το καταξιωμένο μοντέλο έχει αποχωρήσει από το Star και βρίσκεται ένα βήμα πριν...

10 φωτογραφίες από το πανέμορφο σπίτι του Χρήστου Λούλη και της Έμιλυς Κολιανδρή (pics)

Εδώ μένουν οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ταιριαστά και αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής...

Quiz: Σε ποιά φωτογραφία πιστεύεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη;

Quiz: Εσύ, σε ποιά φωτογραφία πιστεύεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη; Στην 1 ή στην 2; Καμια φορά μπορεί να χαμογελάμε, αλλά μέσα μας, νιώθουμε κάτι να...

Δέσποινα Βανδή: Ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους! (video)

Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Θεοφάνους θα συνεργαστούν δισκογραφικά! Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε το βράδυ του Σαββάτου (23/5) η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια στο J2US! Κώστας Καραφώτης και...

Το έργο Angel VII Private Residence από την Irini Papalouka Interior Architect αναγνωρίστηκε με το βραβείο A’ Design Award

Τα A’ Design Award & Competition, τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο ευρέως διαδεδομένα βραβεία σχεδιασμού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό σχεδίου 2019 –...

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Ποζάρει στο σαλόνι της και μας δείχνει το τεράστιο πορτρέτο της

Η προσωπογραφία της παρουσιάστριας Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου εδώ και αρκετό καιρό μένει σε ένα σπίτι στη Βούλα με θέα τη θάλασσα, το οποίο όπως είχε...

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25-31/5)

Μία εβδομάδα σχετικά ήσυχη από αστρολογικές όψεις που μας προετοιμάζει όμως για την έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 5/6. Βρισκόμαστε μετά από τη Νέα Σελήνη...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Τα 3 ζώδια που θα ευνοηθούν ερωτικά τις επόμενες μέρες

Στην αστρολογία, κάθε νέα Σελήνη είναι εποχή για νέα ξεκινήματα, οπότε και η νέα Σελήνη στον Καρκίνο μπορεί να φέρει νέες γνωριμίες για κάποια...

Πώς να διατηρήσεις ζωντανή την ερωτική σου ζωή

Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουμε. Τι γίνεται όμως με την ερωτική μας ζωή; Είναι κάτι που χάνεται σε βάθος χρόνου;...

Το έργο Angel VII Private Residence από την Irini Papalouka Interior Architect αναγνωρίστηκε με το βραβείο A’ Design Award

Τα A’ Design Award & Competition, τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο ευρέως διαδεδομένα βραβεία σχεδιασμού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό σχεδίου 2019 –...

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25-31/5)

Μία εβδομάδα σχετικά ήσυχη από αστρολογικές όψεις που μας προετοιμάζει όμως για την έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 5/6. Βρισκόμαστε μετά από τη Νέα Σελήνη...

Τα 3 ζώδια που θα ευνοηθούν ερωτικά τις επόμενες μέρες

Στην αστρολογία, κάθε νέα Σελήνη είναι εποχή για νέα ξεκινήματα, οπότε και η νέα Σελήνη στον Καρκίνο μπορεί να φέρει νέες γνωριμίες για κάποια...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Brad Pitt: Η ξανθιά καλλονή ρεπόρτερ που του έκλεψε την καρδιά! (video)

Νέος έρωτας για τον Brad Pitt; Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Χολιγουντιανός σταρ έχει σχέση με την Renee Bargh! Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ξανθιά ρεπόρτερ...

Δανάη Μπάρκα: Η τεράστια αλλαγή στα μαλλιά της! (pic)

Νέο look για την κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου Μια μεγάλη αλλαγή αποφάσισε να κάνει η Δανάη Μπάρκα μετά τη λήξη της καραντίνας και το άνοιγμα...

Advertorials