«Νοιάζομαι για την γυναίκα μου. Αλλά είμαι ερωτευμένος με άλλη…»

Είμαι ο Μάνος, 42 ετών, παντρεμένος 15 χρόνια και έχω δύο υπέροχα παιδιά. Η γυναίκα μου και εγώ περάσαμε 13-14 όμορφα χρόνια, μέχρι που ξεκίνησα να συνειδητοποιώ ότι δεν ήμουν πραγματικά ερωτευμένος μαζί της, και ίσως να μην υπήρξα και ποτέ.

Εδώ και έναν χρόνο ξεκίνησα μια σχέση με μια συνάδελφο μου. Πάντα με έλκυε, και προσπαθούσα να μην το δείξω. Μέχρι πριν ένα μήνα η σχέση μας έγινε από σεξουαλική σε πολύ έντονα συναισθηματική. Μου είπε ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε πια, μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω με την κατάσταση μου, και όπως ήταν αναμενόμενο, συμφώνησα.

Η γυναίκα μου και εγώ βλέπουμε κάποιον ειδικό εδώ και έξι μήνες, και δεν ξέρει τίποτα για τη σχέση μου. Δεν έχω πεί τίποτα ούτε στον ειδικό, ο οποίος πρόσφατα της είπε ότι ο γάμος μας έχει τελειώσει. Είμαι πάρα πολύ ερωτευμένος με την γυναίκα που έχω σχέση, και της το είπα όταν συναντηθήκαμε την τελευταία φορά. Μου είπε και εκείνη το ίδιο. Η γυναίκα μου και εγώ πλέον είμαστε στον πάγο που λέμε, δεν με ελκύει – και δεν κάνουμε σεξ εδώ και μήνες. Όταν κάναμε, με βοηθούσε να μην σκέφτομαι όσα συνέβαιναν.

Η καρδιά μου πονάει για την γυναίκα που αγαπώ. Μου έχει βάλει όρια και προσπαθεί να προχωρήσει. Βγαίνει και με άλλους. Μου είπε ότι αν σε έναν χρόνο, είμαστε και οι δύο διαθέσιμοι, ίσως να μπορέσουμε να χτίσουμε μια αληθινή και ειλικρινή σχέση. Τα δύο μου παιδιά, είναι η ζωή μου, και δυστυχώς έχουν μπεί ανάμεσα σε όλο αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Αγαπώ μια άλλη , αλλά νοιάζομαι ακόμα για την γυναίκα μου – απλά δεν την αγαπώ πια, και δεν είμαι σίγουρος αν θα ξαναμπορέσω. Έχω κάνει πολλά λάθη, αλλά πιστεύω ότι είμαι πραγματικά ερωτευμένος για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πως να κρατήσω την ελπίδα μου, ότι όλα τα πράγματα θα γίνουν σωστά;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ: 

Αγαπητέ Μάνο,

Λες ότι νοιάζεσαι για την γυναίκα σου. Αν ανησυχείς ότι θα την πληγώσεις αν της πεις την αλήθεια, άκουσε και αυτό : Ήδη την πληγώνεις με τα λάθη σου! Οπότε γιατί να συνεχίσεις να είσαι ανέντιμος απέναντι της; Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να βγείς μπροστά, και να σεβαστείς την γυναίκα σου τόσο, ώστε να είσαι ειλικρινής απέναντι της. Τότε δες αν μπορείτε να σώσετε την σχέση σας.

Αρχικά, θα πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με αυτά που θες. Εξερεύνησε τις επιλογές σου, τις σκέψεις σου και τα αισθήματα σου για αυτές τις δύο γυναίκες, και να γνωρίζεις ότι ενώ μπορεί να ρισκάρεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να ξεκαθαρίσεις όσα γίνονται. Αν δεν το κάνεις, απλά ρισκάρεις να χάσεις τα πάντα.

Μπορείς φυσικά να μην κάνεις τίποτα, να περιμένεις και να ελπίζεις ότι τα πράγματα θα φτιάξουν, γιατί η ελπίδα είναι ένα ανεξάρτητο συναίσθημα. Δεν στο συνιστώ. Προτείνω να πείς την αλήθεια και να αναλάβεις τις ευθύνες σου.
Ακούγεται πως η επιλογή σου είναι να είσαι κοντά στα παιδιά σου, καθώς νιώθεις ότι σε αγαπούν. Παρόλα αυτά, αν με την γυναίκα σου απλά συνυπάρχετε για χάρη των παιδιών, και δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλον, τότε δεν εξυπηρετείς τις ανάγκες των παιδιών σου. Η κατάσταση σου είναι ήδη μπερδεμένη, και όσο νωρίτερα ξεκινήσεις να είσαι ειλικρινής, τόσες είναι καλύτερες οι πιθανότητες να σώσεις ότι αξίζει να σωθεί.

Κάνε το σωστό. Καλή τύχη!