«Με παράτησε μία ώρα πριν την γαμήλια τελετή…»

«Το απόγευμα επρόκειτο να παντρευτώ και η αδερφή μου με βοηθούσε να ντυθώ όταν με ρώτησε “Είσαι αγχωμένη;”. Μπορώ με ειλικρίνεια να πω ότι δεν ήμουν. Ήμουν μία ώρα μακριά από τον γάμο που πάντα ονειρευόμουν, σε μία παραλία, με τον άντρα που ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Κούνησα το κεφάλι μου και θυμάμαι ακριβώς την απάντησή της: «Λοιπόν, γιατί να είσαι; Είναι τόσο τέλειος τύπος”. Έκτοτε το σκέφτομαι συχνά. Κάποτε, με έκανε να κλαίω. Τώρα το βρίσκω σχεδόν αστείο».

Με τα παραπάνω λόγια μια 29χρονη περιγράφει σε επιστολή της την εμπειρία της από την ημέρα του γάμου της, όταν ο μέλλων σύζυγός της τήν παράτησε μία ώρα πριν την τελετή.

Όπως εξηγεί, γνωρίστηκαν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. «Ήταν ψηλός και χαριτωμένος. Αν και ζούσαμε λίγο μακριά, ξεκινήσαμε να βγαίνουμε ραντεβού. Θα οδηγούσα για να τον συναντήσω κάθε Σαββατοκύριακο. Ήμασταν συνεπαρμένοι. Όταν μου έκανε πρόταση γάμου έξι μήνες αργότερα -σε μία παραλία βλέποντας την ανατολή του ηλίου -δεν μου φάνηκε βεβιασμένο. Εγώ ήμουν 23 και ένιωθα σαν να έμπαινε η ζωή μου στο δρόμο της. Ο κόσμος έλεγε πόσο ωραίο ζευγάρι φαινόμασταν. Ήμασταν και οι δύο δραστήριοι και φιλόδοξοι, και τα πήγαινε καλά με την οικογένειά μου. Ενώ σχεδιάζαμε τον γάμο αγοράσαμε μαζί ένα σπίτι. Σίγουρα είχαμε λογομαχίες, αλλά ποιο ζευγάρι δεν έχει».

Ο γάμος σχεδιάστηκε να γίνει στην παραλία και όπως υποστηρίζει στην επιστολή της η 29χρονη, ο σύντροφός της συμμετείχε και εκείνος και σε μεγάλο βαθμό στις ετοιμασίες. «Την ημέρα του γάμου», συνεχίζει, «ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Πήγα για τρέξιμο το πρωί και θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου να τα απολαύσει όλα. Μέναμε σε ένα ξενοδοχείο που έβλεπε στην παραλία που θα γινόταν η τελετή, και από το παράθυρό μου παρατηρούσα τις προετοιμασίες. Ίσως για αυτό δεν ήμουν αγχωμένη ενώ ετοιμαζόμουν. Ίσως για αυτό είχα τυφλωθεί τόσο πολύ από αυτό που θα ακολουθούσε».

Η 29χρονη συνεχίζει περιγράφοντας την μοιραία στιγμή. «Μπήκε στο δωμάτιό μου και είπε ότι πρέπει να μιλήσουμε μόνοι. Έκλαιγε. Υπέθεσα ότι άφησε τα συναισθήματα της ημέρας να τον συνεπάρουν. Μετά το είπε. “Δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω”. Δεν μπορούσα να καταλάβω. Ρώτησα: “Αστειεύεσαι;”. Κούνησε το κεφάλι του. Στάθηκα εκεί -με το πέπλο να είναι ήδη στα μαλλιά μου. Αυτός ο άντρας που υποτίθεται ότι ήταν ο έρωτας της ζωής μου μού έλεγε ότι ακύρωνε τον γάμο λιγότερο από ώρα πριν κατευθυνθούμε στην παραλία. Δεν ρώτησα ούτε το γιατί. Του είπα να φύγει. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου μού φαινόταν ξαφνικά τόσο μικρό».

Η αδερφή και η παράνυμφος της έτρεξαν από πίσω του, αλλά εκείνος το έβαλε στα πόδια. «Αν υπήρχε έστω και μία αμφιβολία ότι ήταν απλά πανικός της τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τις ντουλάπες αποδείχτηκε το αντίθετο», λέει η 29χρονη εξηγώντας ότι όσο εκείνη ήταν έξω το πρωί, ο σύντροφός της είχε μαζέψει όλα τα ρούχα του. «Πραγματικά με παράτησε. Ήμουν πληγωμένη. Ταπεινωμένη, απεγνωσμένη», λέει θέλοντας να περιγράψει τα συναισθήματά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Απάτησα τον άντρα μου με το φωτογράφο του γάμου μας»

Λίγες μέρες αργότερα, τον συνάντησε τυχαία σε ένα πάρκινγκ. Η θλίψη της είχε μετατραπεί σε θυμό και τον αποκάλεσε «δειλό».

Η επιστροφή στο σπίτι της όμως, τής επιφύλασσε και άλλες δυσκολίες καθώς από τη μία έπρεπε να πουλήσει το σπίτι και από την άλλη να επιστρέψει στο πατρικό της.

Στο τέλος της επιστολής της η 29χρονη αναφέρει ότι ο πρώην σύντροφός της σε μία συνάντηση λίγες βδομάδες αργότερα τής ζήτησε να μείνουν μαζί, αλλά όχι μα παντρευτούν. «Ο λόγος που μου έδωσε για την ακύρωση ήταν ότι εκείνος δεν ήθελε παιδιά, ενώ εγώ ήθελα. Ποτέ δεν εξήγησε γιατί αυτό μετατράπηκε σε ένα άλυτο ζήτημα μόνο την ημέρα του γάμου. Τελικά χάσαμε επαφή. Σήμερα, έξι χρόνια μετά ξεκίνησα να βγαίνω ραντεβού ξανά», γράφει και συνεχίζει: «Ό, τι συνέβη ανήκει πλέον στο μακρινό παρελθόν. Το είπα σε έναν καινούριο φίλο πρόσφατα και διαπίστωσα ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο. Μπορώ ακόμα και να γελάσω μαζί του».