Βαρβάρα Λιλλήκα: Τι έλεγε πριν ένα χρόνο για τον Γιώργο Λιλλήκα…

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του χωρισμού του Γιώργου και της Βαρβάρας Λιλλήκα. 

Έπειτα από 25 χρόνια γάμου, ο γνωστός πολιτικός και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketway, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Γιώργος & Βαρβάρα Λιλλήκα: Έχουν χωρίσει!

Μέχρι πρότινος, όλα έδειχναν να κυλούν αρμονικά στη σχέση του ισχυρού ζευγαριού της Κύπρου. Μάλιστα, η Βαρβάρα Λιλλήκα είχε στηρίξει με πάθος την πρόσφατη υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα για την προεδρία της δημοκρατίας.

Τελικά, ο γάμος τους δεν έμελλε να κρατήσει…

Τι έλεγε όμως η κυρία Λιλλήκα σε συνέντευξή της στο TheTouch.com.cy για τον Γιώργο Λιλλήκα ακριβώς ένα χρόνο πριν και ποια ήταν τα όνειρά της για το κοινό τους μέλλον;

Τι στερείται η σύζυγος ενός τόσο δραστήριου πολιτικού;
Πολλά πράγματα. Βεβαίως έγινε πλέον τρόπος ζωής να μην έχουμε πολλές ώρες με το Γιώργο, να μην μπορούμε να πάμε διακοπές, να μην μπορώ να νιώσω ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να του τηλεφωνήσω να βρεθούμε έστω 30 λεπτά να φάμε μαζί το μεσημέρι. Το αντιλαμβάνομαι όταν βρεθώ με άλλα φιλικά ζευγάρια, ότι εμείς πολλά πράγματα που άλλα ζευγάρια έχουν σαν δεδομένο, δεν μπορούμε να τα έχουμε. Ενώ αρχικά μου προκαλούσε κάποια στεναχώρια, τώρα έχει γίνει τρόπος ζωής.

Νιώσατε ποτέ να έρχεστε δεύτερη στις προτεραιότητές του;
Ξέρω ότι δεύτερη με τη σημασία της λέξης, ουδέποτε δεν ήρθα ούτε εγώ, ούτε ο Ορφέας. Δεύτερη σε σχέση με τον Ορφέα μπορεί (γέλια). Σαν σύζυγος, να έχω ρόλο δεύτερο έναντι της καριέρας του, ποτέ. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι απαιτήσεις της πολιτικής και της υλοποίησης του οράματος του Γιώργου, απαιτούν πολλή ενέργεια και να δοθεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το αντιλαμβάνομαι, το σέβομαι και δεν το θεωρώ ανταγωνιστικό.

Με τον κύριο Λιλλήκα πόσο καιρό είστε μαζί;
25 χρόνια.

Τι είναι αυτό που τον κάνει μετά από τόσα χρόνια ακόμα ερωτεύσιμο στα μάτια σας;
Το φωτεινό του μυαλό. Ο Γιώργος σκέφτεται με έναν τρόπο που μπορεί να ενθουσιάσει. Παράγει σκέψη συνεχώς. Οπότε δεν υπάρχει ρουτίνα στην παρέα μαζί του. Θεωρώ ότι η δύναμη της σκέψης κάποιου είναι το πιο μεγάλο αφροδισιακό.

Εσείς πώς κρατάτε ζωντανό το ενδιαφέρον μέσα στο γάμο σας;
Καταρχάς δεν θεωρώ ποτέ τίποτα δεδομένο. Αλλά να σου πω και κάτι; Γιατί, με βλέπει συχνά για να με βαρεθεί; (γελά)

Σε μια διαφωνία ή σε μία ένταση στο σπίτι ποιος συνήθως κάνει πίσω;
Δύσκολη ερώτηση… Αν ρωτούσες τον Γιώργο θα σου έλεγε ο ίδιος. Επειδή με ρωτάς εμένα έχω το δικαίωμα να σου πω εγώ!

Κλείνοντας, θέλω να μου πείτε πως βλέπετε την επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά και πώς φαντάζεστε το μέλλον σας, χρόνια από τώρα με τον κύριο Λιλλήκα.
Κάθε πρώτη μέρα μετά την όποια εκλογική μάχη, είναι σημαντικό να αφήνουμε πίσω ότι χώρισε τον οποιοδήποτε και να δίνουμε έμφαση όλοι στα συμφέροντα της Κύπρου. Ότι ειπώθηκε και ότι έγινε, ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να κλείσουμε το κεφαλαίο εκείνο και να εστιάσουμε στο τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η οικονομία μας, η κοινωνία, να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που αφορούν στο Κυπριακό. Σε ότι αφορά στον Γιώργο και εμένα, ελπίζω να έρθει κάποια στιγμή που να μπορούμε επιτέλους να ταξιδέψουμε και να δούμε μέρη παράξενα που ποτέ δεν έχουμε χρόνο να πάμε να δούμε, να έχουμε ώρα να κάτσουμε κάπου μακριά σε πολυθρόνες ενός ξενοδοχείου και να διαβάζουμε τα βιβλία μας, χωρίς να νιώθουμε τύψεις και ότι μας πιέζουν τα χρονοδιαγράμματα.