Αποτοξίνωση του οργανισμού σας απλά και γρήγορα !!!

Πριν αρχίσετε αποτοξίνωση θα ήταν καλό να γνωρίζεται την σημασία του. Είναι λοιπόν το σύνολο των βιολογικών διεργασιών που καταλήγουν στην αποβολή από τον οργανισμό των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται από διάφορες μεταβολισμούς. Είναι η διαδικασία που γίνεται καθημερινά από τον οργανισμό του ανθρώπου για να εξουδετερώσει και να απαλλάξει τις τοξίνες και τα δηλητήρια.

Οι τοξίνες είναι και η βασική αιτία όλων των ασθενειών και το σώμα έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει τον οργανισμό από μόνο του και να επαναφέρει την ισσοροπία. Όμως δύστυχος κάποιοι οργανισμοί είναι επιβαρυμένοι από τοξίνες και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να τις αποβάλει και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να επιλέξει κάποιους τρόπους αποτοξίνωσης. Υπάρχουν διάφοροι τρόπου που κάποιος φορτώνει με τοξίνες το σώμα του, όπως αλκοόλ, ναρκωτικά, τσιγάρο, άγχος, κακή διατροφή και καθόλου άσκηση.

Κατά την περίοδο μιας νηστείας ο οργανισμός αποτοξινώνεται όμως πάντοτε με προσοχή γιατί υπάρχουν άτομα που δεν πρέπει να νηστεύουν όπως έγκυες, ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με χρονιές σοβαρές ασθένειες.

Μέσω της σωστής διατροφής θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό να επαναφέρει την υγεία του σταδιακά !

-Προσπαθήστε να μειώσετε το κόκκινο κρέας για ένα χρονικό διάστημα ή να το καταναλώνεται μια φορά την βδομάδα. Αν επιθυμητέ πιο αυστηρή αποτοξίνωση τότε καταναλώστε το κρέας 2 φορές σε ένα μήνα.

-Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα γλυκά για ένα μήνα και επιλέξετε λαχανικά, φρούτα, όσπρια και μέλι με δημητριακά ολικής αλέσεως.

-Αποφύγετε τελείως τον καφέ, αλκοόλ και αναψυκτικά και για ενυδάτωση επιλέξετε νερό περίπου 2 λίτρα την μέρα, πράσινο τσάι ή τσάι χαμομήλι και διάφορα βότανα.

-Επιλέξετε τα πράσινα smoothies που περιέχουν πολλές βιταμίνες και σας χορταίνουν χωρίς πολλές θερμίδες.

-Καταναλώστε νερό με λεμόνι για μια βδομάδα και ξεκινήστε την μέρα σας με αυτό.

-Επιλέξετε ένα μέρος που σας ξεκουράζει και αφιερώστε 40 λεπτά την μέρα για μια βδομάδα (ή ακόμα εφαρμόστε το όσο πιο συχνά γίνεται) όπου θα είστε τελείως χαλαροί και αδειάστε από το μυαλό όλες σας τις σκέψεις.

-Καταναλώστε συχνά μικρά γεύματα και για μια βδομάδα καταναλώστε φρούτα και λαχανικά ή καρύδια, αμύγδαλα και μέλι με γιαούρτι για το βραδινό.

-Ένα χαλαρωτικό ή λεμφικό μασάζ θα σας βοηθήσει να νοιώσετε πιο ξεκούραστοι και αυτό βοηθά τον μεταβολισμό και τον οργανισμό σας.

– Το Scrub απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ανανεώνει το σώμα με την αποβολή τοξινών.

-Τέλος μην ξεχνάγατε να γυμνάζεστε! Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα άθλημα που σας αρέσει τότε ένας όμορφος περίπατος στο πάρκο θα σας ανανεώσει.

Tags: