MC MEDIA NETWORK

Monday, May 25, 2020

Μένουμε σπίτι: Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25-31/5)

Μία εβδομάδα σχετικά ήσυχη από αστρολογικές όψεις που μας προετοιμάζει όμως για την έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 5/6. Βρισκόμαστε μετά από τη Νέα Σελήνη...

Αυτός είναι ο κούκλος Έλληνας, επικρατέστερος να πάρει τη θέση της Ηλιάνας στο GNTM (pics/video)

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν θα είναι στην κριτική επιτροπή του GNTM 3 Το καταξιωμένο μοντέλο έχει αποχωρήσει από το Star και βρίσκεται ένα βήμα πριν...

10 φωτογραφίες από το πανέμορφο σπίτι του Χρήστου Λούλη και της Έμιλυς Κολιανδρή (pics)

Εδώ μένουν οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ταιριαστά και αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής...

Quiz: Σε ποιά φωτογραφία πιστεύεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη;

Quiz: Εσύ, σε ποιά φωτογραφία πιστεύεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη; Στην 1 ή στην 2; Καμια φορά μπορεί να χαμογελάμε, αλλά μέσα μας, νιώθουμε κάτι να...

Δέσποινα Βανδή: Ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους! (video)

Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Θεοφάνους θα συνεργαστούν δισκογραφικά! Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε το βράδυ του Σαββάτου (23/5) η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια στο J2US! Κώστας Καραφώτης και...

Φαίη Σκορδά: Πρώτη εμφάνιση με μαγιό. Φόρεσε την top τάση του καλοκαιριού (pic)

Το πρώτο της μπάνιο για το φετινό καλοκαίρι έκανε η Φαίη Σκορδά Η δημοφιλής παρουσιάστρια μας εντυπωσιάζει πάντα με τις ενδυματολογικές της επιλογές τις οποίες...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Το έργο Angel VII Private Residence από την Irini Papalouka Interior Architect αναγνωρίστηκε με το βραβείο A’ Design Award

Τα A’ Design Award & Competition, τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο ευρέως διαδεδομένα βραβεία σχεδιασμού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό σχεδίου 2019 –...

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Ποζάρει στο σαλόνι της και μας δείχνει το τεράστιο πορτρέτο της

Η προσωπογραφία της παρουσιάστριας Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου εδώ και αρκετό καιρό μένει σε ένα σπίτι στη Βούλα με θέα τη θάλασσα, το οποίο όπως είχε...

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25-31/5)

Μία εβδομάδα σχετικά ήσυχη από αστρολογικές όψεις που μας προετοιμάζει όμως για την έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 5/6. Βρισκόμαστε μετά από τη Νέα Σελήνη...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Πώς να διατηρήσεις ζωντανή την ερωτική σου ζωή

Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουμε. Τι γίνεται όμως με την ερωτική μας ζωή; Είναι κάτι που χάνεται σε βάθος χρόνου;...

5 σημάδια ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση

Πολλοί απο εμάς συνηθίζουμε να μένουμε σε μια λάθος σχέση για διάφορους λόγους, είτε επειδή δε βλέπουμε οτι είναι λάθος είτε για άλλους λόγους,...

Το έργο Angel VII Private Residence από την Irini Papalouka Interior Architect αναγνωρίστηκε με το βραβείο A’ Design Award

Τα A’ Design Award & Competition, τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο ευρέως διαδεδομένα βραβεία σχεδιασμού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό σχεδίου 2019 –...

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (25-31/5)

Μία εβδομάδα σχετικά ήσυχη από αστρολογικές όψεις που μας προετοιμάζει όμως για την έκλειψη που θα ακολουθήσει στις 5/6. Βρισκόμαστε μετά από τη Νέα Σελήνη...

Πώς να διατηρήσεις ζωντανή την ερωτική σου ζωή

Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουμε. Τι γίνεται όμως με την ερωτική μας ζωή; Είναι κάτι που χάνεται σε βάθος χρόνου;...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Αυτή είναι η πιο δυνατή τάση στα κοσμήματα για το καλοκαίρι του 2020! (pics)

«Έκρηξη» χρωμάτων! Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι έντονες αποχρώσεις έρχονται ξανά στο προσκήνιο! Από όλα τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, οι...

Advertorials