MC MEDIA NETWORK

Wednesday, November 25, 2020

Μένουμε σπίτι: Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Έλενα Τσαγκρινού: Οι πρώτες δηλώσεις της εκπροσώπου της Κύπρου στην Eurovision 2021

Όσα αποκάλυψε η Έλενα Τσαγκρινού στην εκπομπή «Όμορφη Μέρα, Κάθε Μέρα» και στην Ελπίδα Ιακωβίδου Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της Τετάρτης (25/11)...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Μας δείχνει την κοιλιά της 6 μήνες μετά τον τοκετό

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου μας δείχνει το σώμα της 6 μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερού της παιδιού Αν και έχουν περάσει μήνες μετά τον ερχομό...

Meghan Markle: Αποκάλυψε ότι απέβαλε τον περασμένο Ιούλιο

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Meghan Markle Με ένα άρθρο της στους The New York Times με τίτλο «Οι απώλειες που μοιραζόμαστε» η Meghan Markle αποκάλυψε...

Mommy’s Journal: Είναι ο θηλασμός αυτός που θα με κάνει καλή και ξεχωριστή μαμά;

Η Άντρεα Νικολάου Παναγή μας μιλά για τη δική της εμπειρία θηλασμού Πέρασαν κιόλας 3 μήνες… 3 μήνες που κάθε λεπτό γεμίζει με στιγμές ευτυχίας, κούρασης,...

Έλενα Τσαγκρινού: Θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2021

Η Έλενα Τσαγκρινού είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision 2021 Τα ονόματα της Ελένης Φουρέιρα, της Καλομοίρας, της Κατερίνας Στικούδη και της...

Το Αγόρι στη Γέφυρα: Μια καλογυρισμένη ταινία μας μεταφέρει στην Κύπρο του 1988

«Το Αγόρι στη Γέφυρα», η βραβευμένη ταινία του Πέτρου Χαραλάμπους θα σε κάνει να δεις το κυπριακό σινεμά, με... άλλο μάτι! Δε λέω, ωραίες οι...

Βίκυ Καγιά: Με φόρεμα Κύπριων σχεδιαστών στο GNTM

Έκλεψε τις εντυπώσεις για ακόμα μια φορά με το look της η Βίκυ Καγιά Η Βίκυ Καγιά μας εντυπωσιάζει πάντα με τις ενδυματολογικές της επιλογές...

Gigi Hadid: Ποζάρει με την κορούλα της και μας δείχνει το στολισμένο της σπίτι

Διανύει την πιο όμορφή της φάση η Gigi Hadid Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Gigi Hadid. Το διάσημο top model έφερε στον κόσμο τον περασμένο Σεπτέμβριο...

Αυτή είναι η huge τάση στα χριστουγεννιάτικα δέντρα! (pics)

Θα σε ξαφνιάσει το νέο trend στα χριστουγεννιάτικα δέντρα! Το lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα, φαίνεται...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 Πώς θα είναι η μέρα σου; Αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια: Τα...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 Πώς θα είναι η μέρα σου; Αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια: Τα...

Το νέο… trend για μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι

Το Νο1 τρικ για μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι Η διάρκεια στο σεξ είναι το παν. Φυσικά, είναι ένα άγχος που δεν το έχουν μόνο οι άνδρες,...

Κορωνοϊός: Τι γίνεται με τα one night stands;

Τι γίνεται με τα one night stands; Αν πιστεύατε ότι το dating και το ευκαιριακό σεξ ήταν αγχωτικά πριν τον κορωνοϊό, σκεφτείτε τώρα όλους τους...

Gigi Hadid: Ποζάρει με την κορούλα της και μας δείχνει το στολισμένο της σπίτι

Διανύει την πιο όμορφή της φάση η Gigi Hadid Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Gigi Hadid. Το διάσημο top model έφερε στον κόσμο τον περασμένο Σεπτέμβριο...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 Πώς θα είναι η μέρα σου; Αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια: Τα...

Το νέο… trend για μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι

Το Νο1 τρικ για μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι Η διάρκεια στο σεξ είναι το παν. Φυσικά, είναι ένα άγχος που δεν το έχουν μόνο οι άνδρες,...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Έλενα Τσαγκρινού: Οι πρώτες δηλώσεις της εκπροσώπου της Κύπρου στην Eurovision 2021

Όσα αποκάλυψε η Έλενα Τσαγκρινού στην εκπομπή «Όμορφη Μέρα, Κάθε Μέρα» και στην Ελπίδα Ιακωβίδου Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της Τετάρτης (25/11)...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Μας δείχνει την κοιλιά της 6 μήνες μετά τον τοκετό

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου μας δείχνει το σώμα της 6 μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερού της παιδιού Αν και έχουν περάσει μήνες μετά τον ερχομό...

Advertorials