MC MEDIA NETWORK

Monday, September 28, 2020

Μένουμε σπίτι: Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στην μαγειρική

Μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι, αλλά σήμερα είναι 25η Μαρτίου και αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη εξοπλιστεί με μπακαλιάρο και μερικές παραπάνω πατάτες για να κάνουμε την σκορδαλιά.

Η συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου είναι ό, τι πρέπει για να … τιμήσουμε την ημέρα.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Για το κουρκούτι

260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ

3/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

330 ml μπύρα παγωμένη

30 ml ούζο

2 παγάκια

Για τη σκορδαλιά

6-7 πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο

1/2 λεμόνι (χυμός)

3 κ.σ. ξίδι από κρασί

1 ½ φλ. ελαιόλαδο και σπορέλαιο ανάμεικτο

αλάτι

1 αυγό ημέρας βιολογικό (προαιρετικά)

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

λίγο ζουμί από παντζάρια

3 ώριμα αβοκάντο

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, πρώτα θα ξαρμυρίσουμε το ψάρι. Δείτε πως ξαλμυρίζουμε σωστά το μπακαλιάρο και πολλά ακόμα μυστικά εδώ. Κόβουμε το ψάρι σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Για τη σκορδαλιά

Για τη σκορδαλιά με πατάτα, καθαρίζουμε πρώτα, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές. Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο (σε όποια μορφή θέλουμε, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτές σκόρδου), το λεμόνι και το ξίδι. Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα). Η σκορδαλιά γίνεται κάτασπρη από το αυγό και αφράτη σαν μους. Μάθετε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για να γίνει η σκορδαλιά σας φανταστική εδώ.

Για τη χρωματιστή σκορδαλιά

Για να δώσουμε γεύσεις και χρώμα στη σκορδαλιά, μοιράζουμε σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε ώριμο λιωμένο αβοκάντο, και στο άλλο ζουμί από τα παντζάρια. Ανακατεύουμε κάθε σκορδαλιά χωριστά, την κόκκινη με παντζάρι και την πράσινη με αβοκάντο. Η σκορδαλιά όταν είναι ζεστή είναι αρκετά ρευστή, γι’ αυτό τις παγώνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τον μπακαλιάρο και με σκορδαλιά φτιαγμένη από ψωμί, καρύδια και αμύγδαλα.

Joaquin Phoenix & Rooney Mara: Έγιναν γονείς!

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν ο Joaquin Phoenix και η Rooney Mara! Baby boom! Στιγμές ευτυχίας ζει το λαμπερό ζευγάρι του Χόλιγουντ! Ο βραβευμένος με Όσκαρ...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: «Γερός και τυχερός αντράκι μου»

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου και η Κωνσταντίνα Ευριπίδου βάφτισαν τον μικρό Νίκο! Το απόγευμα του Σαββάτου (26/9), το λαμπερό ζευγάρι πραγματοποίησε τη βάφτιση του μικρού γιου...

Νονός έγινε ο Στέφανος Μιχαήλ! (pic/video)

Νονός έγινε ο Στέφανος Μιχαήλ Τον γιο του στενού του φίλου Δρ. Ανδρέα Θρασυβούλου και της συζύγου του Μαρκέλλας Ευαγγέλου βάπτισε ο δημοφιλής Κύπριος ηθοποιός. Και...

Νίκος Αναστασιάδης: Έτσι πέρασε τα γενέθλιά του (video)

Πώς πέρασε το βράδυ των γενεθλίων του ο Νίκος Αναστασιάδης; Τα γενέθλιά του είχε χτες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο ΠτΔ έγινε 74 ετών...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου;

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα άστρα για σας για σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 Πώς θα είναι η μέρα σου; Αστρολογικές προβλέψεις για τα ζώδια: Έρευνα:...

Kit Harington: Ο «Jon Snow» θα γίνει πατέρας!

Γονείς για πρώτη φορά θα γίνουν ο Kit Harington και η Rose Leslie Ευχάριστα νέα για το διάσημο ζευγάρι! Η Rose Leslie είναι έγκυος! Τα ευχάριστα νέα...

Nεκτάριος & Κωνσταντίνα: Η βάφτιση του γιου τους!

Ο Νεκτάριος και η Κωνσταντίνα βάφτισαν τον μικρό Νίκο Τον περασμένο Μάιο, η Κωνσταντίνα Ευριπίδου και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έγιναν ξανά γονείς. Το απόγευμα του Σαββάτου...

Οι καλύτεροι σύμμαχοι για έναν ξεκούραστο ύπνο

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η ΙΚΕΑ πιστεύει στη δύναμη του ύπνου, γι’ αυτό...

Ο νέος κατάλογος ΙΚΕΑ 2021 είναι εδώ!

H IKEA γιορτάζει τα εβδομηκοστά γενέθλια του ιστορικού της καταλόγου και παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή στο σπίτι Ο...

Τα 3 ζώδια που θα έχουν δύσκολη εβδομάδα

Μια δύσκολη εβδομάδα μόλις ξεκίνησε για αυτά τα 3 ζώδια Υπάρχει κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα και αν το νιώθεις ήδη, να ξέρεις ότι θα γίνει...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου;

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα άστρα για σας για σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 Πώς θα είναι η μέρα σου; Αστρολογικές προβλέψεις για τα ζώδια: Έρευνα:...

Τεστ: Σε θέλει ή περνά το χρόνο του μαζί σου;

Κάνε το τεστ Είναι αυτές οι φορές που αναρωτιέσαι αν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Είτε γιατί η σχέση είναι καινούρια είτε γιατί κάτι σε προβληματίζει. Ο...

Κουίζ: Πόσο πολύ ζηλεύεις την σχέση σου;

Κουίζ Πόσο εύκολα γίνεσαι «πράσινη» από τη ζήλια σου; Απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις και δες αν το ζιζάνιο της ζήλιας σε έχει προσβάλει «θανάσιμα»! Έρευνα:...

Οι καλύτεροι σύμμαχοι για έναν ξεκούραστο ύπνο

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η ΙΚΕΑ πιστεύει στη δύναμη του ύπνου, γι’ αυτό...

Τα 3 ζώδια που θα έχουν δύσκολη εβδομάδα

Μια δύσκολη εβδομάδα μόλις ξεκίνησε για αυτά τα 3 ζώδια Υπάρχει κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα και αν το νιώθεις ήδη, να ξέρεις ότι θα γίνει...

Τεστ: Σε θέλει ή περνά το χρόνο του μαζί σου;

Κάνε το τεστ Είναι αυτές οι φορές που αναρωτιέσαι αν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Είτε γιατί η σχέση είναι καινούρια είτε γιατί κάτι σε προβληματίζει. Ο...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

Πώς να κάνεις το απόλυτο spa μαλλιών στο σπίτι

Ένα spa μαλλιών στην άνεση του σπιτιού μας είναι η τέλεια λύση για τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά μας Αν κάτι καλό μας έμεινε από...

Nicole Poturalski: Το κορίτσι του Brad Pitt περπάτησε στο Milan Fashion Week

H Nicole Poturalski περπάτησε στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Brad Pitt είναι ζευγάρι με την Nicole Poturalski. Πρόκειται για...

Advertorials