MC MEDIA NETWORK

Friday, June 5, 2020

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα

Το χοιρινό κρέας προτιµάται σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης. Αυτή η συνταγή είναι µια ταϊλανδική παραλλαγή του πιο γνωστού κινεζικού γλυκόξινου χοιρινού.

Τα λαχανικά µπορούν να ποικίλλουν ανάλογα µε το τι έχουµε στη διάθεσή µας, αλλά είναι προτιµότερο να επιλέξουµε λαχανικά που θα µείνουν τραγανά όταν µαγειρευτούν.

Υλικά
220 γρ. φέτες ανανά σε κονσέρβα µε ελαφρύ σιρόπι – κάθε φέτα κοµµένη σε 4 κοµµάτια (κρατάµε το σιρόπι)
1½ κουτ. σούπας σάλτσα δαµάσκηνου ή κέτσαπ
2½ κουτ. γλυκού fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε λωρίδες 2-3 εκ.
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1/2 καρότο, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες
1 µέτριο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες
1 µικρό αγγούρι, µε τη φλούδα, κοµµένο στη µέση κατά µήκος και µετά σε χοντρές φέτες
1 ντοµάτα, κοµµένη σε 4 φέτες, ή 4-5 ντοµατίνια
µερικά φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, για το γαρνίρισµα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία
Αναµειγνύουµε όλο το σιρόπι του ανανά (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) µε τη σάλτσα δαµάσκηνου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ, µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.

Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, και σοτάρουµε το χοιρινό για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να µαγειρευτεί. Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουµε το σκόρδο στο γουόκ ή στο τηγάνι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το καρότο, το κρεµµύδι και την πιπεριά και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε το αγγούρι, την ντοµάτα, τον ανανά και το µείγµα µε το σιρόπι του ανανά και ανακατεύουµε για 1 λεπτό ακόµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.

Ξαναβάζουµε το χοιρινό στο σκεύος και ανακατεύουµε απαλά. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

 

gastronomos.gr

Το χοιρινό κρέας προτιµάται σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης. Αυτή η συνταγή είναι µια ταϊλανδική παραλλαγή του πιο γνωστού κινεζικού γλυκόξινου χοιρινού.

Τα λαχανικά µπορούν να ποικίλλουν ανάλογα µε το τι έχουµε στη διάθεσή µας, αλλά είναι προτιµότερο να επιλέξουµε λαχανικά που θα µείνουν τραγανά όταν µαγειρευτούν.

Υλικά
220 γρ. φέτες ανανά σε κονσέρβα µε ελαφρύ σιρόπι – κάθε φέτα κοµµένη σε 4 κοµµάτια (κρατάµε το σιρόπι)
1½ κουτ. σούπας σάλτσα δαµάσκηνου ή κέτσαπ
2½ κουτ. γλυκού fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε λωρίδες 2-3 εκ.
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1/2 καρότο, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες
1 µέτριο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες
1 µικρό αγγούρι, µε τη φλούδα, κοµµένο στη µέση κατά µήκος και µετά σε χοντρές φέτες
1 ντοµάτα, κοµµένη σε 4 φέτες, ή 4-5 ντοµατίνια
µερικά φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, για το γαρνίρισµα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία
Αναµειγνύουµε όλο το σιρόπι του ανανά (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) µε τη σάλτσα δαµάσκηνου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ, µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.

Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, και σοτάρουµε το χοιρινό για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να µαγειρευτεί. Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουµε το σκόρδο στο γουόκ ή στο τηγάνι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το καρότο, το κρεµµύδι και την πιπεριά και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε το αγγούρι, την ντοµάτα, τον ανανά και το µείγµα µε το σιρόπι του ανανά και ανακατεύουµε για 1 λεπτό ακόµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.

Ξαναβάζουµε το χοιρινό στο σκεύος και ανακατεύουµε απαλά. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

 

gastronomos.gr

Το χοιρινό κρέας προτιµάται σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης. Αυτή η συνταγή είναι µια ταϊλανδική παραλλαγή του πιο γνωστού κινεζικού γλυκόξινου χοιρινού.

Τα λαχανικά µπορούν να ποικίλλουν ανάλογα µε το τι έχουµε στη διάθεσή µας, αλλά είναι προτιµότερο να επιλέξουµε λαχανικά που θα µείνουν τραγανά όταν µαγειρευτούν.

Υλικά
220 γρ. φέτες ανανά σε κονσέρβα µε ελαφρύ σιρόπι – κάθε φέτα κοµµένη σε 4 κοµµάτια (κρατάµε το σιρόπι)
1½ κουτ. σούπας σάλτσα δαµάσκηνου ή κέτσαπ
2½ κουτ. γλυκού fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε λωρίδες 2-3 εκ.
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1/2 καρότο, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες
1 µέτριο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες
1 µικρό αγγούρι, µε τη φλούδα, κοµµένο στη µέση κατά µήκος και µετά σε χοντρές φέτες
1 ντοµάτα, κοµµένη σε 4 φέτες, ή 4-5 ντοµατίνια
µερικά φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, για το γαρνίρισµα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία
Αναµειγνύουµε όλο το σιρόπι του ανανά (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) µε τη σάλτσα δαµάσκηνου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ, µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.

Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, και σοτάρουµε το χοιρινό για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να µαγειρευτεί. Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουµε το σκόρδο στο γουόκ ή στο τηγάνι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το καρότο, το κρεµµύδι και την πιπεριά και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε το αγγούρι, την ντοµάτα, τον ανανά και το µείγµα µε το σιρόπι του ανανά και ανακατεύουµε για 1 λεπτό ακόµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.

Ξαναβάζουµε το χοιρινό στο σκεύος και ανακατεύουµε απαλά. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

 

gastronomos.gr

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Ποζάρει με μπικίνι στον υπέροχο κήπο του νέου της σπιτιού (pic)

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου βιώνει μια όμορφη περίοδο της ζωής της, αφού τόσο το επαγγελματικά της όσο τα προσωπικά της πάνε από το καλό στο...

Άντρεα Κυριάκου-Γιώργος Μερκής: Έτσι γιόρτασαν την τρίτη επέτειο του γάμου τους (video)

Τρία χρόνια έγγαμου βίου Στις 3 Ιουνίου του 2017, η Άντρεα Κυριάκου και ο Γιώργος Μερκής ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Το λαμπερό ζευγάρι αντάλλαξε όρκους...

Νικόλας & Γιώτα Παπαδοπούλου: Πρωινή γυμναστική στον κήπο του σπιτιού τους! (pic)

Έτσι διατηρούνται σε φόρμα! Μπορεί τα γυμναστήρια ολόκληρης της χώρας να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 13 Ιουνίου, αλλά πολλοί είναι αυτοί που την περίοδο της...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Γιώργος Μερκής-Άντρεα Κυριάκου: Γιορτάζουν την 3η επέτειο του γάμου τους (video)

Τρία χρόνια παντρεμένοι! Στις 3 Ιουνίου του 2017, η Άντρεα Κυριάκου και ο Γιώργος Μερκής ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Το λαμπερό ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας...

15+1 φωτογραφίες από το στιλάτο σπίτι της Βίκυς Καγιά!

Ζωή γεμάτη στυλ! Η Βίκυ Καγιά είναι μια γυναίκα με ιδιαίτερο γούστο και φινέτσα, κάτι που αποτυπώνεται και στη διακόσμηση των χώρων της. Η πανέμορφη παρουσιάστρια...

Κύπρος-Γ’ Φάση: Πότε ανοίγουν εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, κλειστοί χώροι εστιατορίων και νηπιαγωγεία

Οι ημερομηνίες-κλειδιά της 3ης φάσης χαλάρωσης εντός Ιουνίου Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε τα εξής: 5 Ιουνίου Κολυμβητήρια Πισίνες 9 Ιουνίου Πολυκαταστήματα –...

Απολαύστε κάθε λεπτό στο σπίτι με τη νέα συλλεκτική, εργονομική σειρά OMTÄNKSAM της ΙΚΕΑ

Η ΙΚΕΑ πάντα προσηλωμένη στη δημιουργία έξυπνων και προσιτών λύσεων, σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη νέα συλλεκτική σειρά OMTÄNKSAM. Ανακαλύψτε μοναδικά, καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν...

Το Radisson Blu Hotel, Larnaca ανοίγει και πάλι τις πόρτες του!

Η διεύθυνση του Radisson Blu Hotel, Larnaca είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το ξενοδοχείο θα επαναρχίσει τη λειτουργία του την Παρασκευή 5...

Τα 3 ζώδια που θα επηρεαστούν από την αυριανή έκλειψη Σελήνης

Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης! Στις 5 Ιουνίου θα έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη και όπως συμβαίνει σε κάθε έκλειψη αν και όλοι επηρεαζόμαστε, κάποια άτομα θα...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

5 τρόποι να κάνεις καλή εντύπωση στο φλερτ

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ πιο σημαντική από τα πραγματικά γεγονότα. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος σε σκέφτεται, φέρνει στην μνήμη...

Εξομολόγηση: «Το αγόρι μου είναι 33 ετών και κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα του! Είναι λογικό;»

Αληθινή ιστορία Έχω σχέση εδώ και ένα χρόνο με ένα αγόρι. Εκείνος είναι 33. Ο πατέρας του έχει πεθάνει εδώ και πέντε χρόνια. Τους τελευταίους...

Απολαύστε κάθε λεπτό στο σπίτι με τη νέα συλλεκτική, εργονομική σειρά OMTÄNKSAM της ΙΚΕΑ

Η ΙΚΕΑ πάντα προσηλωμένη στη δημιουργία έξυπνων και προσιτών λύσεων, σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη νέα συλλεκτική σειρά OMTÄNKSAM. Ανακαλύψτε μοναδικά, καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν...

Τα 3 ζώδια που θα επηρεαστούν από την αυριανή έκλειψη Σελήνης

Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης! Στις 5 Ιουνίου θα έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη και όπως συμβαίνει σε κάθε έκλειψη αν και όλοι επηρεαζόμαστε, κάποια άτομα θα...

5 τρόποι να κάνεις καλή εντύπωση στο φλερτ

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ πιο σημαντική από τα πραγματικά γεγονότα. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος σε σκέφτεται, φέρνει στην μνήμη...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

5 τρόποι να κάνεις καλή εντύπωση στο φλερτ

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ πιο σημαντική από τα πραγματικά γεγονότα. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος σε σκέφτεται, φέρνει στην μνήμη...

Δούκισσα Νομικού: Μας «συστήνει» τον κούκλο αδερφό της! (pic)

Ευλογημένο DNA! Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Δούκισσα Νομικού είναι μία από τις πιο όμορφες γυναίκες της ελληνικής showbiz. Όπως φαίνεται, δεν είναι όμως η μόνη...

Advertorials