Η ΙΚΕΑ και ο Tom Dixon σχεδιάζουν ένα διαφορετικό κρεβάτι, το DELAKTIG

Το ανθεκτικό κρεβάτι που μεταμορφώνεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις και το στιλ σας.

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου μέρους της σειράς DELAKTIG, ενός πρωτοποριακού καθιστικού, ανοιχτού συστήματος, που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ανάγκη και χώρο, η ΙΚΕΑ παρουσιάζει το δεύτερο καινοτόμο μέρος της σειράς.

Ο εμβληματικός Tom Dixon δημιούργησε για την ΙΚΕΑ, ένα πολύ ανθεκτικό πλαίσιο με βάση το αλουμίνιο, σε μίνιμαλ σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα σκελετό κρεβατιού, του οποίου οι δυνατότητες και οι λειτουργίες είναι πολλές. Το νέο DELAKTIG είναι μία πλατφόρμα, ένα έξυπνο «οικοσύστημα» που μπορεί να μεταμορφώνεται και να εξελίσσεται με την προσθήκη εξαρτημάτων.

Ως προς τη φιλοσοφία του, ο σχεδιαστής του DELAKTIG, Tom Dixon, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ως σχεδιαστής παρατηρώ πολλά πράγματα. Πολλά από αυτά συχνά δεν βγάζουν κάποιο νόημα. Πάντα όμως προκύπτει ένα σχέδιο απ’ όλα τα στοιχεία που επεξεργάζομαι. Οι καλοί σχεδιαστές εντοπίζουν αυτές τις αλληλουχίες και τις εφαρμόζουν ή εντοπίζουν μία σειρά από διαφορετικά στοιχεία και τα συνδυάζουν σε μία δυνατή ιδέα».

Το DELAKTIG, είναι μια έξυπνη πλατφόρμα σε μέγεθος διπλού κρεβατιού, που επιτρέπει επιλογή στρώματος, ένα ή δύο κεφαλάρια καθώς και προσθήκη ή αφαίρεση των αξεσουάρ, τα οποία συμπληρώνουν το ανοιχτό αυτό σύστημα, ενώ συνδυάζονται με άπειρους τρόπους ανάλογα το στιλ, τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής μας.

Φτιαγμένο από 50% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, το κρεβάτι DELAKTIG διαθέτει ενώσεις με κυρτούς συνδέσμους για μεγαλύτερη σταθερότητα. Η κατασκευή του, ακολουθεί μία μέθοδο που χρησιμοποιείται και στην αεροναυπηγική βιομηχανία, ώστε το προϊόν να είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό.

Η ΙΚΕΑ, συνεχίζει να ανατρέπει τις παραδοσιακές μεθόδους σχεδιασμού και παραγωγής επίπλων με τη δημιουργία του νέου κρεβατιού DELAKTIG, μίας σύγχρονης πλατφόρμας η οποία μπορεί να αναβαθμίζεται όσο η ζωή, οι προτιμήσεις και το στιλ μας, εξελίσσονται.

Ανακαλύψτε το δεύτερο μέρος της σειράς DELAKTIG στο κατάστημα ΙΚΕΑ και στο www.ikea.com.cy