Ανδρέας Α. Αποστόλου: «Το νόημα και η ουσία πίσω από την πορεία με τις Ροζ Φιγούρες»

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα κράτος που προσφέρει υψηλής ποιότητας αντικαρκινικές υπηρεσίες στους ασθενείς του. Μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Κάθε χρόνο και ένα βήμα μπροστά…» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέας A. Αποστόλου, με αφορμή τη μεγάλη πορεία με τις ροζ φιγούρες της Europa Donna Κύπρου για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα ο κύριος Αποστόλου έγραψε τα εξής: 

Αποτελεί το πιο πετυχημένο φιλανθρωπικό συναπάντημα ανθρώπων στο νησί μας.

Η Europa Donna Κύπρου πέτυχε να ενώσει χιλιάδες ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, που κάθε πρώτο Σάββατο του Οκτώβρη περπατούν μαζί δίπλα δίπλα για τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που δίνουν την μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού.

Πέραν και πάνω από το χρονιαίο μας ραντεβού στην Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και την υποχρέωση μας για καθημερινό αγώνα για :

– Ίση πρόσβαση όλων των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες.

– Σεβασμό στο δικαίωμα όλων των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού αλλά και όλων των χρόνιων ασθενών για ασφάλιση που αυτό πετυχαίνεται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ αφού πριν οι χρόνιοι ασθενείς ήταν ανασφάλιστοι.

– Ίση πρόσβαση όλων των ασθενών σε Κέντρα Καθημερινής Φροντίδας κοντά στον τόπο διαμονής τους.

– Σύγχρονα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

– Ποιότητα ζωής για όλες τις γυναίκες που δίνουν την μάχη με τον Καρκίνο του μαστού αλλά και για όλους τους καρκινοπαθείς.

– Στήριξη για συνέχιση της επαγγελματικής ζωής κατά την διάρκεια και μετά την θεραπεία.

– Αναβαθμισμένο πλαίσιο κοινωνικών αδειών και διευκολύνσεων για ομαλή συνέχιση της επαγγελματικής ζωής.

– Υιοθέτηση της ευέλικτης εργασίας κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Για αυτά και πολλά άλλα οφείλουμε να αγωνιστούμε για να πετύχουμε για όλες τις γυναίκες αλλά και για όλους τους καρκινοπαθείς.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα κράτος που προσφέρει υψηλής ποιότητας αντικαρκινικές υπηρεσίες στους ασθενείς του. Μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Κάθε χρόνο και ένα βήμα μπροστά.

Η πορεία λοιπόν και ο αγώνας είναι καθημερινός…

Καλό #PinkOctober !

EUROPA DONNA CYPRUS