MC MEDIA NETWORK

Monday, May 25, 2020

Χριστουγεννιάτικος κορμός με γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Χριστουγεννιάτικος κορμός με γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
Για το παντεσπάνι:

100 γρ. αλεύρι
5 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

500 γρ. κρέμα κάστανο
150 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Για την επικάλυψη:

50 γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στα πέντε ασπράδια μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει μία μαρέγκα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.

Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ αλλά ούτε να είναι αρκετά υγρό, απλά να είναι σφιχτό.

Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία νωπή καθαρή πετσέτα και το απλώνουμε σε μία επιφάνεια.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Χρησιμοποιώντας την πετσέτα ρολάρουμε το παντεσπάνι σφιχτά και το αφήνουμε τυλιγμένο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σχηματιστεί.

Ανακατεύουμε μαζί την κρέμα κάστανο με το βούτυρο.

Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το ξεδιπλώνουμε.

Με μία σπάτουλα απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα του κάστανου γεμίζοντας ολόκληρο το παντεσπάνι.

Γυρίζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι με τη γέμιση χρησιμοποιώντας μία μεμβράνη και τυλίγουμε σφιχτά.

Αφήνουμε το ρολό στην άκρη για λίγο και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του κάστανου.

Απλώνουμε το μείγμα στον κορμό επάνω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές κατά μήκος του κορμού.

Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Αφαιρούμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρουμε και το διακοσμήσουμε.

dimitrisskarmoutsos.gr

 

Χριστουγεννιάτικος κορμός με γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
Για το παντεσπάνι:

100 γρ. αλεύρι
5 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

500 γρ. κρέμα κάστανο
150 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Για την επικάλυψη:

50 γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στα πέντε ασπράδια μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει μία μαρέγκα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.

Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ αλλά ούτε να είναι αρκετά υγρό, απλά να είναι σφιχτό.

Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία νωπή καθαρή πετσέτα και το απλώνουμε σε μία επιφάνεια.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Χρησιμοποιώντας την πετσέτα ρολάρουμε το παντεσπάνι σφιχτά και το αφήνουμε τυλιγμένο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σχηματιστεί.

Ανακατεύουμε μαζί την κρέμα κάστανο με το βούτυρο.

Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το ξεδιπλώνουμε.

Με μία σπάτουλα απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα του κάστανου γεμίζοντας ολόκληρο το παντεσπάνι.

Γυρίζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι με τη γέμιση χρησιμοποιώντας μία μεμβράνη και τυλίγουμε σφιχτά.

Αφήνουμε το ρολό στην άκρη για λίγο και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του κάστανου.

Απλώνουμε το μείγμα στον κορμό επάνω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές κατά μήκος του κορμού.

Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Αφαιρούμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρουμε και το διακοσμήσουμε.

dimitrisskarmoutsos.gr

 

Χριστουγεννιάτικος κορμός με γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
Για το παντεσπάνι:

100 γρ. αλεύρι
5 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

500 γρ. κρέμα κάστανο
150 γρ. βούτυρο, ανάλατο

Για την επικάλυψη:

50 γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στα πέντε ασπράδια μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει μία μαρέγκα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι.

Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ αλλά ούτε να είναι αρκετά υγρό, απλά να είναι σφιχτό.

Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με μία νωπή καθαρή πετσέτα και το απλώνουμε σε μία επιφάνεια.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στην πετσέτα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Χρησιμοποιώντας την πετσέτα ρολάρουμε το παντεσπάνι σφιχτά και το αφήνουμε τυλιγμένο για 30 λεπτά να κρυώσει και να σχηματιστεί.

Ανακατεύουμε μαζί την κρέμα κάστανο με το βούτυρο.

Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το ξεδιπλώνουμε.

Με μία σπάτουλα απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα του κάστανου γεμίζοντας ολόκληρο το παντεσπάνι.

Γυρίζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι με τη γέμιση χρησιμοποιώντας μία μεμβράνη και τυλίγουμε σφιχτά.

Αφήνουμε το ρολό στην άκρη για λίγο και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του κάστανου.

Απλώνουμε το μείγμα στον κορμό επάνω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές κατά μήκος του κορμού.

Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Αφαιρούμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρουμε και το διακοσμήσουμε.

dimitrisskarmoutsos.gr

 

10 φωτογραφίες από το πανέμορφο σπίτι του Χρήστου Λούλη και της Έμιλυς Κολιανδρή (pics)

Εδώ μένουν οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ταιριαστά και αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής...

Quiz: Σε ποιά φωτογραφία πιστεύεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη;

Quiz: Εσύ, σε ποιά φωτογραφία πιστεύεις ότι είμαι πραγματικά χαρούμενη; Στην 1 ή στην 2; Καμια φορά μπορεί να χαμογελάμε, αλλά μέσα μας, νιώθουμε κάτι να...

Δέσποινα Βανδή: Ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους! (video)

Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Θεοφάνους θα συνεργαστούν δισκογραφικά! Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε το βράδυ του Σαββάτου (23/5) η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια στο J2US! Κώστας Καραφώτης και...

Φαίη Σκορδά: Πρώτη εμφάνιση με μαγιό. Φόρεσε την top τάση του καλοκαιριού (pic)

Το πρώτο της μπάνιο για το φετινό καλοκαίρι έκανε η Φαίη Σκορδά Η δημοφιλής παρουσιάστρια μας εντυπωσιάζει πάντα με τις ενδυματολογικές της επιλογές τις οποίες...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Με μαγιό 17 μέρες μετά τον τοκετό. Τα θετικά σχόλια για το σώμα της! (pics)

Η απίστευτη σιλουέτα της παρουσιάστριας Στις 6 Μαΐου 2020, η Κωνσταντίνα Ευριπίδου έφερε στον κόσμο το δεύτερό της παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι που θα πάρει...

Πάνος Ιωαννίδης: Έχει γυριστεί ο τελικός του MasterChef. Πώς θα ανακοινωθεί ο νικητής (video)

Έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα του τελικού το MasterChef, όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του ο Πάνος Ιωαννίδης. Ο κριτής του reality μαγειρικής, μίλησε στη Lifo και...

Το έργο Angel VII Private Residence από την Irini Papalouka Interior Architect αναγνωρίστηκε με το βραβείο A’ Design Award

Τα A’ Design Award & Competition, τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο ευρέως διαδεδομένα βραβεία σχεδιασμού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό σχεδίου 2019 –...

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Ποζάρει στο σαλόνι της και μας δείχνει το τεράστιο πορτρέτο της

Η προσωπογραφία της παρουσιάστριας Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου εδώ και αρκετό καιρό μένει σε ένα σπίτι στη Βούλα με θέα τη θάλασσα, το οποίο όπως είχε...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Σάββατο 23 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Πώς να διατηρήσεις ζωντανή την ερωτική σου ζωή

Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουμε. Τι γίνεται όμως με την ερωτική μας ζωή; Είναι κάτι που χάνεται σε βάθος χρόνου;...

5 σημάδια ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση

Πολλοί απο εμάς συνηθίζουμε να μένουμε σε μια λάθος σχέση για διάφορους λόγους, είτε επειδή δε βλέπουμε οτι είναι λάθος είτε για άλλους λόγους,...

Το έργο Angel VII Private Residence από την Irini Papalouka Interior Architect αναγνωρίστηκε με το βραβείο A’ Design Award

Τα A’ Design Award & Competition, τα παγκοσμίως μεγαλύτερα και πιο ευρέως διαδεδομένα βραβεία σχεδιασμού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα για το διαγωνισμό σχεδίου 2019 –...

Ζώδια: Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου;

Αστρολογικές προβλέψεις ημέρας Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2020; Διάβασε την πρόβλεψη για το ζώδιό σου σύμφωνα με τις αστρολογικές όψεις της ημέρας από...

Πώς να διατηρήσεις ζωντανή την ερωτική σου ζωή

Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι κάποια στιγμή θα μεγαλώσουμε. Τι γίνεται όμως με την ερωτική μας ζωή; Είναι κάτι που χάνεται σε βάθος χρόνου;...

MC MEDIA NETWORK

Lifestyle

Lifestyle

10 φωτογραφίες από το πανέμορφο σπίτι του Χρήστου Λούλη και της Έμιλυς Κολιανδρή (pics)

Εδώ μένουν οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ταιριαστά και αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής...

Advertorials