Στημένη ή αυθόρμητη φωτογραφία; Εσύ ποια (πραγματικά) προτιμάς;

Τι είναι η φωτογραφία;

Είναι η αποτύπωση μιας στιγμής της ζωής μας σε ένα χαρτί ή σε μια οθόνη.

Μια στιγμή που συνήθως θέλουμε να αποτυπώνει την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας. Αλλά η φωτογραφία δεν μπορεί να περιγράψει κατά γράμμα τη ζωή μας και τα συναισθήματα μας.

Αν κατηγοριοποιήσουμε τις φωτογραφίες που βγάζουμε θα ήταν:

1. “Oι στημένες”. Στηνόμαστε στην ‘καλή’ μας πλευρά, τραβάμε κοιλιά προς τα μέσα και χαμογελάμε αδιαφορώντας για το πώς πραγματικά μπορεί να νιώθουμε.

2. “Oι αυθόρμητες”. Αυτές οι φωτογραφίες που αποθανατίζουν αληθινές στιγμές. Σε αυτές που όντως χαμογελάμε με τη ψυχή μας και δεν μας νοιάζει το πώς έχουμε στηθεί. Νιώθουμε όμορφα και απλά επιθυμούμε να θυμόμαστε εκείνη τη στιγμή.

Μου έχει τύχει πρόσφατα να βρω φωτογραφία που είχα βγάλει 2 χρόνια πριν και να είμαι με ένα πλατύ χαμόγελο ενώ πραγματικά μέσα μου θυμάμαι να ένιωθα μια απέραντη θλίψη. Ήταν τότε που ήμουν βυθισμένη στην βουλιμία. Ίσως σου δείξω αυτές τις φωτογραφίες σε κάποιο επόμενο άρθρο αλλά χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα.

Το θέμα είναι ότι η δεξιά φωτογραφία είναι μέρος της πραγματικής ζωής. Δεν είμαστε στημένοι 24 ώρες το 24ωρό χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι και η αριστερή φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώνει μια πραγματικά αληθινή στιγμή.

Χαλάρωσε, αυτοί που σε αγαπούν δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το αν πήρες 5 kg γιατί σε βλέπουν στα μάτια και όχι στο σώμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να σε αγαπάς, να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικός και μοναδικός είσαι έτσι ώστε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και last but not least να σε εκτιμάς.

Αξίζεις πολλά, το περιτύλιγμα δεν δείχνει ποτέ την αξία του δώρου.

 

*Ακολουθήστε τις The Beauty and the Body στη σελίδα τους σε Facebook και Instagram