Να πώς άλλαξε το σώμα μου με την απόλαυση και όχι με τη στέρηση!

Το πρόβλημα δεν είσαι εσύ ούτε το σώμα σου. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αυτοελέγχου σου και η ελλειψη πειθαρχίας σου.

Το πρόβλημα είναι η δίαιτα και η στερηση. Το πρόβλημα είναι που μας δίδαξαν ότι για να είσαι σε ειρήνη με το σώμα σου πρέπει να κοπιάσεις, να στερηθείς τα αγαπημένα σου γλυκά, να πας ενάντια στις επιθυμίες σου και να ελέγξεις το μυαλό σου. Το πρόβλημα είναι που επιλέγεις τις τροφές σου κινούμενος είτε απο απέχθεια για το σώμα σου είτε απο φόβο λες και το σώμα σου είναι εκεί για να σε τιμωρεί.

Αν έχεις δοκιμάσει απέραντες φορές την φιλοσοφία της ‘δίαιτας’, και παρόλα τα σκαμπανεβάσματα ακόμα νιώθεις ανίκανος και δυστυχισμένος με το σώμα σου τότε αν θες μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.

Ήμουν και εγώ χρόνια εγκλωβισμένη στην στέρηση, τον φόβο και τις τύψεις.
Αναγκαστηκα να αλλάξω φιλοσοφία για να σωθώ.

Δοκίμασε την φιλοσοφία της «ελεύθερης επιλογής». Το μυαλό σου θα προσπαθήσει να σε πείσει οτι αποκλείεται να δουλευει αλλα αυτο είναι ψέμα! Και οι κανόνες είναι οι εξής:

1) Εσύ και το σώμα σου αποφασίζετε τι θέλετε να φάτε ανα πάσα στιγμή και το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.

2) Επιλέγεις τροφές ανάλογα με το τι επιθυμείς έχοντας όμως πάνω απο όλα απέραντη αγάπη και σεβασμό για το σώμα σου.

3) Το σώμα σου αποφασίζει πότε νιώθει χορτάτο και όχι το μυαλό σου. Στην αρχή υπάρχει σύγχυση αλλα με πρακτική πλεον το σώμα σου παίρνει το πάνω χέρι.

4) Δικαιούσαι να φας οποιαδήποτε τροφή. Εμπιστεύσου το σώμα σου. Θα φάει όσο χρειάζεται. Είναι η ‘ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ’ συγκεκριμένων τροφών που δημιουργεί την εμμονή μας και μετα την ‘ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ’. Αλήθεια αν έχεις αφθονία σοκολάτας νομίζεις οτι θα μπορούσες να ζήσεις ΜΟΝΟ με σοκολάτα; Σε μια εβδομάδα θα την είχες αηδιάσει.

5) Μην βάζεις στόχο για το βάρος σου. Το σώμα σου έχει ένα φυσικό ιδανικό βάρος και αν έχεις μια υγιή σχέση με το φαγητό (χωρίς τύψεις και φόβο) τότε το σώμα σου κινείται σε αυτό το ιδανικό βάρος χωρίς κανένα κόπο. Εμπιστεύσου το.

6) Κινήσου όπως ακριβώς επιθυμείς. Χωρίς εξαναγκασμό και συγκρίσεις. Απλά χρησιμοποίησε το σώμα σου. Θα το αγαπήσει. Γυμνάσου όπως επιθυμείς για να εχεις την υγεία σου και όχι για να κερδίσεις το φαγητό σου.

Δουλεύει. Δοκίμασε το!

#bodylove #bodypositive #antidiet

 

*Ακολουθήστε τις The Beauty and the Body στη σελίδα τους σε Facebookκαι Instagram