Καθρέφτης: Φίλος ή εχθρός;

Έχω βρεθεί σε αυτό το σημείο. Μάλλον και εσύ. Μάλλον όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας. Μια φορά πριν μερικά χρόνια, μια φόρα κάθε τόσο, μπορεί και καθημερινά. Νομίζω κατάλαβες για τι ακριβώς μιλώ.

Στεκόμαστε μπροστά από αυτό το αντικείμενο, και ενώ θα μπορούσαμε να θαυμάζουμε όλα όσα μας χάρισαν η μάνα και ο πατέρας μας και να δείξουμε αγάπη στο σώμα μας που τόσο κόπο κάνει καθημερινά για να μας φροντίζει, αντί αυτού αρχίζουμε το βρισίδι.

Το σημαδεύουμε με όλα όσα μισούμε σε συνήθως δεν μας ξεφεύγει τίποτα. Κάθε μικρή γωνία του κορμιού μας που δεν συμμερίζεται τα πρότυπα της εποχής και το μέτρο σύγκρισης που εμείς έχουμε ορίσει στον εαυτό μας, μπαίνει στην μαύρη λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στημένη ή αυθόρμητη φωτογραφία; Εσύ ποια (πραγματικά) προτιμάς;

Ο εσωτερικός διάλογος τραγικός και πιθανόν γελοίος. Και η μαύρη λίστα αλλάζει και προσαρμόζεται συνεχώς.

H αλήθεια όμως είναι απλή και εγώ την έμαθα με τον σκληρό τρόπο. Όποιο σώμα και να αποκτήσουμε, όσα κιλά και αν χάσουμε, όσο χρόνο και αν αφιερώσουμε στο γυμναστήριο, αν δεν αγαπάς αυτό που βλέπεις ΤΩΡΑ στον καθρέφτη σου μάλλον δεν θα το αγαπήσεις ποτέ.

Σκληρό αλλά αληθινό. Όλα αυτά τα πρότυπα που έχεις στο μυαλό σου είτε είναι απλά δημιούργημα ενός προγράμματος στον υπολογιστή, είτε και αυτά μάλλον υποφέρουν από τις ίδιες ανασφάλειες που υποφέρεις και εσύ.

Δεν υπάρχει το τέλειο σώμα, πολύ απλά επειδή όλα τα σώματα είναι διαφορετικά και όλα μοναδικά.

Το σώμα σου θέλει να είναι απλά υγιές και όλα τα άλλα θα τα φροντίσει όπως αυτό ξέρει. Απλά αγάπα το όπως του αξίζει και άφησε το να λειτουργήσει μαγικά όπως αυτό ξέρει!

*Ακολουθήστε τις The Beauty and the Body στη σελίδα τους σε Facebook και Instagram