«Ντύθηκε» στα λευκά το Τρόοδος. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Το περιμέναμε πώς και πώς μετά και τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, η οποία μας έταζε ότι θα βλέπαμε… λευκή μέρα εντός της εβδομάδας. Σήμερα επιβεβαιώθηκε αφού έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος.

Οι εικόνες όπως πάντα μαγευτικές! Αν όλο αυτό συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες τότε αρκετοί θα είναι αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθούν τις ορεινές περιοχές για να απολαύσουν το κατάλευκο τοπίο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις σημερινές προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύμα αέρα και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα, στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κυματώδης αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα νότια και ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι αρχικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Σκαμπανέβασμα της θερμοκρασίας

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, την Πέμπτη αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

*Φωτογραφίες και βίντεο από το facebook του χρήστη Πάμπος Χρύσης