Παραστάσεις του έργου «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου» παρουσιάζει η Medochemie

Η εταιρεία Medochemie στο πλαίσιο της πολιτιστικής της προσφοράς παρουσιάζει το έργο «Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου» το οποίο βασίζεται στο ποίημα «9η  Ιουλίου 1821» του κορυφαίου Κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. Οι παραστάσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου και εντάσσονται στην επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Στην πρώτη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, ο ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Medochemie Δρ. Ανδρέας Πίττας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με απαγγελία στίχων από το ποίημα  «Η Χιώτισσα» και εξέφρασε τη συγκίνηση και το θαυμασμό του για το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Προλογίζοντας την παράσταση στην οποία παρευρέθηκε πλήθος ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, ο καθηγητής  Μιχάλης Πιερής συγχάρηκε και ευχαρίστησε τον Δρα Πίττα και τη Medochemie για τη σταθερή στήριξη στον πολιτισμό και στις ποιοτικές παραγωγές.

Ο δραματουργός και σκηνοθέτης του έργου καθηγητής Μιχάλης Πιερής με φιλολογικό σεβασμό αλλά και ευρηματικότητα συνδύασε αρμονικά το συνολικό έργο του ποιητή σε μια ενιαία παράσταση. Η ομάδα του με την άψογη ερμηνεία της απέδωσε την τραγική ατμόσφαιρα της εποχής, την  αξεπέραστη εκφραστικότητα και μελωδικότητα, όπως καταγράφονται στο έργο του μεγάλου ποιητή.

Η εμπνευσμένη μουσική και μελοποίηση των στίχων από τον Ευαγόρα Καραγιώργη  εξύψωσε περαιτέρω τον ορίζοντα της πνευματικής διάστασης της παράστασης.

Η Medochemie με την οργάνωση της θεατρικής παράστασης στον απαράμιλλης αισθητικής χώρο του αρχαίου Θεάτρου του Κουρίου, προσέφερε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά και να συναντηθούν με υψηλές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.