Οι γυναίκες μούσες και ο φόρος τιμής!

Του Νικόλα Ιωαννίδη

Έχουμε δει πολλές φορές επώνυμους και όχι μόνο σχεδιαστές να δηλώνουν σε συνεντεύξεις τους ότι εμπνέονται μέσα από ταινίες, την αρχιτεκτονική, την φύση αλλά και μέσα από τον απλό καθημερινό κόσμο στους δρόμους. Αφορμή όμως για πολλούς σχεδιαστές είναι και οι γυναίκες μούσες όπου μέσα από αυτές εμπνέονται και δημιουργούν ένα αριστούργημα μέσα από αυτές. Έχουμε δει τσάντες, κοσμήματα, παπούτσια αλλά και αρώματα να φέρουν το όνομα της μούσας κάποιου σχεδιαστή. Πάμε λοιπόν να δούμε διάσημα προϊόντα που φέρουν φόρο τιμής σε μια γυναίκα.

Ο οίκος Botegga Veneta για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 μας παρουσίασε την νέα ‘The Lauren Bag’. Η Lauren Hutton που ήταν και η αιτία έμπνευσης της συγκεκριμένης τσάντας περπάτησε στην πασαρέλα έχοντας στα χέρια της την νέα τσάντα.

Ίσως η πιο διάσημη τσάντα στον πλανήτη ακούει στο όνομα ‘Birkin’ μιας και ο σχεδιαστής Jean-Luis Dumas το 1983 σε μια πτήση του κάθισε δίπλα από την Jane Birkin και από τότε ξεκίνησε η αρχή για την πιο θρυλική τσάντα.

Ότι η Audrey Hepburn ήταν πέραν από μια πολύ καλή ηθοποιός ήταν και είδωλο της μόδας όπου πολλοί σχεδιαστές έπεφταν στα πόδια της. Έτσι λοιπόν και ο Salvator Feraggamo όπου είχε σχεδιάσει αποκλειστικά σχέδια για το είδωλο της εποχής.

Την τσάντα Chouchou είμαι σίγουρος ότι δεν την γνωρίζεις. Ούτε εγώ την γνώριζα. Μια τσάντα που σχεδιάστηκε από τον οίκο Dior το 1994 και στάλθηκε στην Lady D όπου και από τότε δεν την αποχωρίστηκε. Έτσι και ο οίκος άλλαξε το όνομα της τσάντας προς τιμήν της και ονομάστηκε Lady D!