Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η πιο “αντιπαθητική” Ελληνίδα σήμερα

Το ελληνικό Survivor “σαρώνει” σε τηλεθέαση εξ ου και απασχολεί τόσο πολύ τον κόσμο, τόσο στις καθημερινές συζητήσεις μεταξύ φίλων, όσο και στους διαλόγους μεταξύ αγνώστων στο Facebook και στο Twitter.  

Στο χθεσινό επεισόδιο, μετά από τέσσερις ασυλίες, η ομάδα των διασήμων ήρθε στη δυσάρεστη θέση να προτείνει τρεις υποψήφιους για αποχώρηση.

Και κάπου εκεί έγινε το “αδιανόητο”.

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, νικήτρια στον αγώνα ατομικής ασυλίας, “τόλμησε” να δώσει την αρνητική της ψήφο στον αγαπημένο του κοινού (και κυρίως των γυναικών), το σέξι, λιγομίλητο και μυστηριώδη “Ντάνο”, τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Δε λέω, και μένα με ξάφνιασε η απόφασή της. Ούτε τη θεωρώ δίκαιη.

Όμως εξίσου με ξάφνιασε και η “βροχή” υβριστικών και σεξιστικών μηνυμάτων που άρχισε να δέχεται από χτες το βράδυ η γνωστή αθλητικογράφος στα social media, κυρίως από γυναίκες.

Όχι, αυτό δεν της αξίζει.

Ειδικά όταν την κατηγορούν ότι ψήφισε το γόη από τη Σκιάθο πολύ απλά επειδή δεν της “έκατσε”.

Και αυτό είναι πολύ λυπηρό, ειδικά όταν το ακους από γυναίκες.

Ειδικά σε μία εποχή,  όπου ακόμα και η ισότητα -η οποία θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σήμερα-, είδαμε με το λαϊκισμό του Τραμπ και της Αμερικής ότι κι αυτή αμφισβητείται πια.

Ειδικά σε μια εποχή, που σημαντική μισθολογική ανισότητα καταγράφεται ακόμα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικά σε μια εποχή που ο σεξισμός και οι διαβρωτικές του συνέπειες βρίσκονται ακόμα στο απυρόβλητο…

Γυναίκες ενωμένες ποτέ νικημένες;

Όχι στην προκειμένη περίπτωση…

Όχι όταν πρόκειται για τα μάτια ενός άντρα.

Κ.Κ