Σ3ξ χωρίς ταμπού στην νέα σειρά εποχής της βρετανικής TV! (pics&video)

Με την βοήθεια ιστορικών, οι δημιουργοί έστησαν μια αναπαράσταση του Λονδίνου του 18ου αιώνα, όπου υπολογίζεται πως εργάζονταν 50,000 πόρνες – Ακόμα και η παρθενιά ενός κοριτσιού «δημοπρατείται» σε μια από τις σοκαριστικές σκηνές

Η νέα σειρά του ITV λέγεται Harlots και περιγράφει τον ανταγωνισμό μεταξύ δύο από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής στο Λονδίνο της Γεωργιανής εποχής, τότε που βάσει ιστορικών μελετών, περίπου μία στις πέντε γυναίκες «είχε σχέση» με το σεξ, δηλαδή εργαζόταν σαν πόρνη, είτε σαν πλήρη απασχόληση είτε περιστασιακά.

Το μεγάλο «ατού» μάλιστα της σειράς είναι αυτό ακριβώς: Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και σε ιστορική έρευνα. Όπως λέει ο ιστορικός Dan Cruickshank, «μπορεί μερικά περιστατικά που παρουσιάζονται στο Harlots να μοιάζουν απίθανα ή απλώς υπερβολικά, όμως κυριολεκτικά όλα προέκυψαν από την έρευνα».

Ένας Γερμανός επισκέπτης του Λονδίνου της εποχής μάλιστα, είχε γράψει πως με το πού ανάψουν τα φανάρια στους δρόμους της πόλης, γεμίζουν με κορίτσια.

Η πλοκή της σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια, έχει να κάνει με την κόντρα δύο «μαντάμ» οίκων ανοχής.

Σε μια από τις πιο σκληρές σκηνές της σειράς, παρουσιάζεται η «δημοπρασία» της παρθενιάς ενός μικρού κοριτσιού, που τελικά «πάει» στον μεγαλύτερο πλειοδότη – μια πρακτική που επίσης ήταν «κοινή» στο Λονδίνο της Γεωργιανής Εποχής.

daily.mail/ protothema.gr