Πως να εξαφανίσεις τα άλατα από τον βραστήρα με μία κίνηση!

Σε πονάει ο λαιμός σου. Είναι της εποχής τα τερτίπια. Χρειάζεσαι ένα ζεστό ρόφημα να σε ανακουφίσει και να μαλακώσει το λαιμό σου.  Κατευθύνεσαι στην κουζίνα, ανοίγεις τον βραστήρα, γεμίζεις με νερό και κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τον κλείσεις παρατηρείς κάποια επιπλέοντα κομματάκια. Τι πήγε λάθος; Το χύνεις και γεμίζεις ξανά. Μία από τα ίδια. Κι ενώ είσαι έτοιμη να βρίσεις που δεν πήρες φίλτρο καταλαβαίνεις πως το κακό δεν έχει προκληθεί από τη βρύση αλλά από τον βραστήρα.

Ξέχνα για λίγο τον πονόλαιμο, φάε μία καραμέλα και πάμε να καθαρίσουμε μαζί τον βραστήρα από τα άλατα. Αυτά είναι που κάνουν τη ζημιά.

Λύση Νο1

Βράσε νερό κανονικά όπως θα έκανες. Μόλις ολοκληρωθεί ο βρασμός ρίξε μέσα μερικές φλούδες λεμονιού. Άφησέ τες για μία ώρα περίπου και μετά ξέπλυνε καλά. Τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί.

Λύση Νο2

Ρίχνεις μέσα στον βραστήρα λίγο ξύδι και τον κουνάς κυκλικά ώστε να βρέξει τα τοιχώματά του. Το αφήνεις να δράσει για λίγη ώρα και μετά προσθέτεις νερό. Το βράζεις και τον αδειάζεις. Γεμίζεις ξανά με φρέσκο νερό και βράζεις για ακόμα μία φορά ώστε να ”καθαρίσει” από το ξύδι. Έτοιμος.

ladylike.gr