5 τρόποι να ανανεώσεις το σπίτι σου σχεδόν ανέξοδα!

Παρακάτω σου έχουμε 5 πρωτότυπους και σχεδόν ανέξοδους τρόπους να κάνεις το σπίτι σου αγνώριστο και κουκλίστικο. Δώσε βάση λοιπόν:

Ξανασχεδίασε το χώρο σου

Με ένα στυλό, ένα χαρτί και λίγη φαντασία μπορείς να μεταμορφώσεις εντελώς την εμφάνιση ενός δωματίου. Σχεδίασε μία νέα διάταξη του χώρου σου με τα υπάρχοντα έπιπλα σου. Μετακίνησε τον καναπέ σου κοντά στο παράθυρο ή απομάκρυνε τα έπιπλα από τους τοίχους και φέρε τα πιο κοντά μεταξύ τους. Μην διστάσεις να φέρεις έπιπλα από τους άλλους χώρους του σπιτιού ή να μετακινήσεις τους πίνακες ζωγραφικής από δωμάτιο σε δωμάτιο. Θα είναι εκπληκτικό!

Αναποδογύρισε τα χαλιά σου

Αυτό λειτουργεί μόνο με ορισμένα χαλιά, κυρίως με τα ανατολίτικα και αυτό είναι μια ωραία συμβουλή που μπορείς να ακολουθήσεις. Γυρίζοντας το χαλί σου ανάποδα θα αναδειχθεί καλύτερα η ύφανση και θα φαίνονται και πιο απαλά τα χρώματα της πίσω πλευράς.

toxorosou

Βάλε χρώμα στο χώρο σου

Αν το σπίτι σου είναι μικρό, τότε δώσε του λίγο παραπάνω χρώμα και αμέσως θα δεις να γίνεται και πιο φωτεινό και πιο μεγάλο. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να βάλεις φυτά στον χώρο σου. Βγες στην αυλή ή κάνε μια βόλτα και βρες κλαδιά με τα οποία μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Τα πράσινα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο σου, οπότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο και λίγο καθαρό νερό.

Χρησιμοποίησε την μπογιά που σου περίσσεψε

Όλοι έχουμε στην αποθήκη μας κουβαδάκια με μπογιά που είναι σχεδόν άδεια, αλλά τα κρατάμε σε περίπτωση που μας χρειαστούν κάπου. Γιατί λοιπόν να μη χρησιμοποιήσεις αυτή τη μπογιά για να φρεσκάρεις ένα έπιπλο; Βάψε τα πόδια μιας καρέκλας ή το πεζούλι στην αυλή σου ή μια πόρτα για ανανέωση και αμέσως θα δεις τη διαφορά.

Κρέμασε τις παιδικές σου ζωγραφιές (ή εκτύπωσε φωτογραφίες που σου αρέσουν από το Pinterest)

Μη το γελάς καθόλου, αυτές οι ζωγραφιές μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά έργα τέχνης. Αν έχεις κρατήσεις τις παιδικές σου ζωγραφιές, ξέρεις αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης που έκανες στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό, τότε είσαι πολύ τυχερή γιατί μπορούν να διακοσμήσουν τους τοίχους του σπιτιού σου και να δημιουργήσουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ στο χώρο σου. Αν δεν τις έχεις τότε, τα μικρά ξαδέρφια σου θα σε σώσουν. Δοκίμασε το!

queen.gr