Πώς η έλλειψη σεx επηρεάζει την ψυχολογία μας!

Η αποχή από το σεξ είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Άλλοτε οφείλεται σε έλλειψη συντρόφου ή αδυναμία εύρεσης άλλοτε είναι συνειδητή επιλογή. Μια σειρά από έρευνες διερευνούν τις επιπτώσεις στον οργανισμό από την έλλειψη ερωτικής επαφής. Ελάτε να δούμε τι συμβαίνει…

Αύξηση του άγχους.

Ερευνητές από τη Σκωτία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα του σττρες είναι πολύ πιο υψηλά στον πληθυσμό που δεν κάνει σεξ από τους ανθρώπους που κάνουν έστω και λίγες φορές μέσα σε ένα μήνα.

Διάθεση

Άλλωστε το σεξ απελευθερώνει και τις ορμόνες της χαράς, την ενδορφίνη και την οξυτοκίνη που μας βελτιώνει τη διάθεση! Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως η έλλειψη σεξ είναι ένας παράγοντας κακής διάθεσης.

Αυξάνονται οι ανασφάλειες

Ναι καλά ακούσατε. «Όποιος δεν κάνει σεξ στο γάμο του έχει μειωμένη παραγωγή ωκυτοκίνη, έχει ενοχές και μειώνεται η αυτοεκτίμηση του», υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ Λες Παρότ και συγγραφέας του βιβλίου «Σώζοντας τον γάμο σας πριν αρχίσει».

Η έλλειψη σεξ σε κάνει πιο ευάλωτο στα κρυολογήματα. Αυτό υποστηρίζουν μελετητές από πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αφού διαπίστωσαν πως όσοι κάνουν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα εκκρίνουν 30% περισσότερο ανοσοσφαιρίνη Α (αντίσωμα κατά των ιών) που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.