Επόμενος προορισμός… Μπαλί!

Το πασίγνωστο και τουριστικά αναπτυγμένο νησάκι της Ινδονησίας που είναι κάτι λιγότερο σε μέγεθος από την Κρήτη και έχει να προσφέρει πολλές ομορφιές και πλούσια εξυπηρέτηση.

Το Μπαλί ανήκει στην Ινδονησία, αλλά η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ινδουιστές και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που το Μπαλί μπορεί και ζει από τον τουρισμό. Το σχήμα του νησιού είναι περίπου ρομβοειδές και οι τέσσερις γωνίες του δείχνουν σχεδόν τα σημεία του ορίζοντα, ενώ η καθεμιά έχει την ιδιαίτερη «ταυτότητά» της.

Το Ανατολικό Μπαλί είναι το μέρος όπου «καπνίζει» το όρος Αγκούνγκ, ενεργό ηφαίστειο, και «ομφαλός του Κόσμου» για τους Μπαλινέζους. Πολλές οι εναλλαγές του τοπίου, από ζούγκλα έως βραχώδη έρημο στα ΒΑ του Αγκούνγκ. Το Βόρειο Μπαλί βρέχεται από την ήρεμη θάλασσα του αρχιπελάγους της Ιάβας. Είναι μια περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους και λένε πως έχει τα πιο άγρια βουνά, τους πιο πολλούς καταρράκτες αλλά και τους πιο πλούσιους αγρότες σε όλο το Μπαλί. Εδώ υπάρχει και το μοναδικό βουδιστικό μοναστήρι στο Μπαλί καθώς και η μοναδική βιβλιοθήκη με μπαλινέζικα χειρόγραφα.

Το Δυτικό Μπαλί, που έχει αποκτήσει το προσωνύμια «Αγρια Δύση», κατοικείται από μουσουλμάνους και χριστιανούς επί το πλείστον και, πλην της παραλιακής οδού, που φέρνει γύρω όλο το νησί, έχει ελάχιστους άλλους δρόμους, όπως επίσης ελάχιστα ξενοδοχεία και ξενώνες. Τέλος, το Νότιο Μπαλί, το πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού, με το αεροδρόμιο, τα ξενοδοχεία, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τις ντισκοτέκ και τα πολλά μαγαζιά.

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται για πρώτφορά το Μπαλί θα εντυπωσιαστεί από τους ανθρώπους και την φύση. Οι άνθρωποι, παρ’ όλη την φτώχεια τους, είναι μονίμως με ένα τεράστιο χαμόγελο. Θα τους δείτε, κυρίως τα πρωινά, να προσεύχονται στον «βωμό» που έχει κάθε σπίτι και σχεδόν κάθε μαγαζί. Στον βωμό που καίει ένα θυμιατό, μπροστά έχουν απιθώσει ένα πολύ μικρό καλάθι πλεγμένο από φύλλα κοκοφοίνικα γεμάτο ανθοπέταλα και ψήγματα από το φαγητό τους ενώ κάθε τόσο ραντίζουν με αγιασμό. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου ένα 10λεπτο.

Και βέβαια μιλάμε για μηδενική εγκληματικότητα.

Το άλλο πολύ εντυπωσιακό είναι η τροπική φύση. Τεράστια δέντρα παντού με διάφορα πολύ αρωματικά άνθη με μεθυστικές μυρωδιές ενώ οι κοκοφοίνικες είναι παντού, με τις καρύδες απλά να περιμένουν να τις πιάσετε. Παντού στα δέντρα θα δείτε κίτρινους σκίουρους – σε κάποια μέρη είναι τόσο εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους που τρώνε από το χέρι σας. Πολύ χαριτωμένα ζωάκια, οι συγκεκριμένοι όμως έχουν πολύ δυσάρεστη μυρωδιά. Τα πιο πυκνά δάση σαβάνας βρίσκονται στο Δυτικό Μπαλί, εκεί που είναι Εθνικό Πάρκο του Δυτικού Μπαλί.

Ταξιδέψτε στο Μπαλί με τις καθημερινές πτήσεις της Qatar Airways, με τιμές που ξεκινούν από 1015ευρώ – all inclusive, σε οικονομική θέση.

Λάρνακα – Μπαλί

Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο

QR270 Larnaca Doha  19:15 23:35

QR962   Doha      Bali   02:45 17:20

Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή Κυριακή

QR270 Larnaca Doha 13:10 17:30

QR962  Doha      Bali   02:45  17:20

Μπαλί – Λάρνακα

Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο

QR963    Bali      Doha       19:00 23:35

QR269   Doha Larnaca     07:45 10:55

Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή Κυριακή

QR961  Bali       Doha    01:10 05:45

QR269  Doha Larnaca  07:45 10:55